Znalazłam dwa aparaty, które by mnie interesowały Canona 350d(+obiektyw EF-S 18-55mm) z przebiegiem 7700 zdjęć za około 700zł (!!)
albo canona 30d(+obiektyw EFS 18-55) z przebiegiem 7000 za 1 350.
Myślę,że któryś z tych byłyby dla mnie dobry. Choć wciąż zastanawiam się nad tym pentaxem... Słyszałam opinie, że trzysta pięćdziesiątka nie zawsze daje radę, co prawda raczej nie planuję zdjęć przy jakiś ekstremalnych warunkach ale kto wie.. i obawiam się, że będzie dla mnie trochę za mały.. Tak. mimo, że jestem drobną kobietką to lubię sobie ponosić (takie tam przyzwyczajenie), wolę czuć wagę aparatu.
Przy trzydziestce martwi mnie troszeczkę fakt, że to już dość stary aparat i zawsze może coś paść.

swi3zy - też myślałam o 40d ale nie potrafię znaleźć go w takiej cenie, żeby mnie stać było. Ale ogólnie nie planuję kręcenia nim filmów czy czegoś takiego. Ogólnie słyszałam kiedyś opinię, że wszystkie do 50d są okej, a potem już tylko szajs, nie wiem czy to prawda ale i tak sama się długo musiałam przekonywać to poszukania choćby modelu 60d...

PS. Dodam, że niezależnie od tego jaki aparat kupię planuję w niedalekiej przyszłości dokupić obiektyw 50mm 1.8