Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: [alnico] Okiem włóczykija

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Zwykłe pstryki i czegóż chcieć więcej? Zdjęcia niesamowitego budynku, bez większych wpadek technicznych, przyzwoicie skadrowane, zrobione przez osobę będącą tylko 'przelotem' niekoniecznie muszą być czymś więcej. Dla mnie to są: * zwykłe pstryki.

* w odróżnieniu od tylko zwykłych pstryków
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 04-07-2012 o 16:39
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Niestety, wg mnie również są to zwykłe, przypadkowe pstryki, w który brak przestrzennego spojrzenia, perspektywy i dokładności w stylu a'la Waldekgdynia.

Bywalec Awatar szymkowski
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Zwykłe pstryki i czegóż chcieć więcej? Zdjęcia niesamowitego budynku, bez większych wpadek technicznych, przyzwoicie skadrowane, zrobione przez osobę będącą tylko 'przelotem' niekoniecznie muszą być czymś więcej. Dla mnie to są: * zwykłe pstryki.

* w odróżnieniu od tylko zwykłych pstryków
    No właśnie czegoś więcej niż/lub aż zwykłe pstryki! (aż)
    5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
    blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

"Czegoś więcej" brzmi równie enigmatycznie co dżem z passiflory. Mdli mnie od niego i podejrzewam że od "czegoś więcej" też by mnie zemdliło

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Niestety, wg mnie również są to zwykłe, przypadkowe pstryki, w który brak przestrzennego spojrzenia, perspektywy i dokładności w stylu a'la Waldekgdynia.
    A pierwszego posta czytałeś? Waldek robi dobre fotografie, z dbałością dobierając kadry, ale porównywanie każdego zdjęcia jakiegoś szklaka do jego zdjęć mija się z celem, bo mamy do czynienia z innym autorem i tematyka też jakby nie ta sama :-)

Cel zdjęć (moim zdaniem) jakim było pokazanie budynku został osiągnięty - dobrze wszystko widać.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    "Czegoś więcej" brzmi równie enigmatycznie co dżem z passiflory. Mdli mnie od niego i podejrzewam że od "czegoś więcej" też by mnie zemdliło

A pierwszego posta czytałeś? Waldek robi dobre fotografie, z dbałością dobierając kadry, ale porównywanie każdego zdjęcia jakiegoś szklaka do jego zdjęć mija się z celem, bo mamy do czynienia z innym autorem i tematyka też jakby nie ta sama :-)

Cel zdjęć (moim zdaniem) jakim było pokazanie budynku został osiągnięty - dobrze wszystko widać.
    Czytałem i następne też :-D, jeżeli za cel przyjmiemy pokazanie budynku- zgoda został on osiągnięty, sam autor zdjęć prosił o krytykę i opinię i ją otrzymał, wg mnie potencjał jest tylko trzeba go teraz umiejętnie rozwinąć.
    Krytyczne uwagi powinny mobilizować autora, wskazywać potencjalny kierunek do poprawy i taką miałem intencję .

Coś już napisał
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Krytyczne uwagi powinny mobilizować autora, wskazywać potencjalny kierunek do poprawy i taką miałem intencję .
    Właśnie proszę o takie krytyczne uwagi które wskazują potencjalny kierunek do poprawy. Pisanie przez niektórych w jednym zdaniu, że są to pstryki proszę sobie darować. Tyle to sam wiem, stwierdziłem to wyraźnie w pierszym poście, myślałem że jest to jasne. Mam nadzieję, że dzięki Waszym uwagom kolejne pstryki, będą po prostu lepsze choć będą to dalej z pewnością pstryki - taka jest moja intencja i w tym celu założyłem wątek.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W całej serii o budynku brakuje mi jeszcze zdjęcia z dalsza. To które pokazuje prawie całość sprawia wrażenie troszkę ciasnego - jak patrzę na nie to mam ochotę przekręcić zoom na szerzej Może masz jakieś w kontekście otoczenia.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Coś już napisał
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    W całej serii o budynku brakuje mi jeszcze zdjęcia z dalsza. To które pokazuje prawie całość sprawia wrażenie troszkę ciasnego - jak patrzę na nie to mam ochotę przekręcić zoom na szerzej Może masz jakieś w kontekście otoczenia.
    jedynie takie:
    17.

i jeszcze kilka (już ostatnich) pstryków z tego budynku
    18.
    19.
    20.

Coś już napisał
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie Odp: [alnico] Okiem włóczykija

Kilka krzywych pstryków

21.