Pokaż wyniki od 1 do 10 z 121

Wątek: Komplet szkieł "podróżnych" pod FF ?

Mieszany widok

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Nie bede sie moze wypowiadal co do wszystkich propozycji ale najlepiej jest proponowac cos z praktyki. Mam dosc sporo obiektywow do roznych celow ale w podrozy jako jeden z niezbednych sprawdza mi sie 70-300 DO - zdjecia np. z Jordani czy Izraela mozna obejrzec w watku Krajobrazy/Podroze. Znam zalety i wady tego obiektywu ale z praktyki powtarzam - jest znakomity do dalekich podrozy i na 5mkII mozna zrobic fajne zdjecia.

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max13 Zobacz posta
    Nie bede sie moze wypowiadal co do wszystkich propozycji ale najlepiej jest proponowac cos z praktyki. Mam dosc sporo obiektywow do roznych celow ale w podrozy jako jeden z niezbednych sprawdza mi sie 70-300 DO - zdjecia np. z Jordani czy Izraela mozna obejrzec w watku Krajobrazy/Podroze. Znam zalety i wady tego obiektywu ale z praktyki powtarzam - jest znakomity do dalekich podrozy i na 5mkII mozna zrobic fajne zdjecia.

No to jeśli z praktyki, to proponuję cos uniwersalnego typu 24-105 lub 28-135, bo: jedno szkło to jeden zestaw filtrów, nie ma potrzeby sciągać go z korpusu, redukcja wagi. Jakość techniczna fotek schodzi na plan dalszy.
    pozdrawiam

Przemek

Uprawnienia umieszczania postów