Chciałem pokazać tylko problem, zjawisko. Zamiast linka mogłem zrobić zrzut z monitora ale to nie to samo.
Nie mogłeś, bo byś musiał użyć przysłony. A wiadomo, że za magię to jest ekskomunika. :PChciałem pokazać tylko problem, zjawisko. Zamiast linka mogłem zrobić zrzut z monitora ale to nie to samo.
Kadrowanie w PS. To do tego trzeba kurs przejść?
Ja mam zaplanowane wystawy chyba nawet na 2028 rok (muszę zerknąć do kalendarza, ale że duży i ciężki to został w domu). Czy jestem przez to bardziej profesjonalny?
Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 02-07-2012 o 07:33
Co Ty? Jak bym się poczuł urażony to bym się pewnie „odgryzł” :grin:Ja na PS się nie znam a to co wiem nauczyłem się przez sen. Organizowałem warsztaty w powyższym temacie i co prawda ich nie prowadziłem ale nie wypadało nie być obecnym. Schowałem się za filarem i mówiąc krótko przycinałem komara. Grupa była mało gramotna i poirytowany prowadzący kazał im na głos powtarzać...i tak jakoś i do mnie dotarło.
Nie mniej jak bym niewiele nie potrafił to do ogłoszenia nie wkleiłbym nie swojego zdjęcia. Nawet jeśli miała być to tylko ilustracja. A tak jakoś mi się widzi, że jest w pierwszym podlinkowanym ogłoszeniu.
Musiałbym konkretnie dostać link do zdjęcia. Bo kiedyś używałem takiego obiektywu z rozmyciem ostrości a samego filtra bardzo rzadko. Wpadłem na inny pomysł i niebawem spróbuję w praktyce.
To zdjęcie (górne) - filtr DUTO czy PS? http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=310
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
To już historia...Nikon D 100 obiektyw 24-120mm bez filtra. Trochę nieudolnie dłubane w PS-ie. Nie mniej zdjęcie a w zasadzie jego zamieszczenie w wątku skończyło się awanturą i jakimś banem.
Czyli jednak fotoszop...zaprawdę dobre miewasz sny :-D
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis