Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: 7D vs 550D vs 60D

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 7D vs 550D vs 60D

Ja sobie wyobrażam filmowanie lustrzanką, ale tylko 5DII.
    Wszystkie inne modele stanowią namiastkę tego, co można uzyskać przy matrycy pełnoklatkowej
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    7D do filmowania to nie za dobry wybór, nie ma na niego Magic Lantern, nie wiadomo kiedy będzie i czy będzie, wszystko przez to, że ma podwójny procesor. Podobno całkiem inaczej się to programuje.
    7D używają chociażby korespondenci Polsat News, więc nie jest to taki zły wybór, jak piszesz.
    No i siódemka bije na głowę 550D/600D i 60D pod względem pancerności, uszczelnień, komfortu pracy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Co do komfortu to przy filmowaniu bardzo przydaje się gibany wyświetlacz którego jak wiadomo 7D nie ma więc tu jest co najmniej tak samo jeśli nie gorzej niż np. w 60D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do komfortu to przy filmowaniu bardzo przydaje się gibany wyświetlacz którego jak wiadomo 7D nie ma więc tu jest co najmniej tak samo jeśli nie gorzej niż np. w 60D.
    Da radę się obejść i bez niego, myślę, że dobry viewfinder jest w stanie zrekompensować jego brak.

Miasto
    Pod Tatrami

Bez innych rzeczy też "da radę" się obejść ale przecież piszemy o konkretnych puszkach w konkretnych zastosowaniach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

a jak ma się do tego 70d z nowym af, który przy filmowaniu może się przydać. Czy te dodatkowe diody na matrycy to ściema jest?

Miasto
    Pod Tatrami

Nie jest "ściema", poczytaj fora filmowe - Ci co używają bardzo chwalą AF w filmie w tej puszce.
    Podejrzewam że w nowych Canonach będzie to standard.
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów