A to nie jest tak, że pod 600d nie podepnie zewnętrznego mikrofonu? Wiem, że można oddzielnie zgrywać dźwięk, ale jednak jest to chyba przewaga 60d, nie?
A to nie jest tak, że pod 600d nie podepnie zewnętrznego mikrofonu? Wiem, że można oddzielnie zgrywać dźwięk, ale jednak jest to chyba przewaga 60d, nie?
Nie jest. 600D ma gniazdo mikrofonu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
7D do filmowania to nie za dobry wybór, nie ma na niego Magic Lantern, nie wiadomo kiedy będzie i czy będzie, wszystko przez to, że ma podwójny procesor. Podobno całkiem inaczej się to programuje.
no temat jak dla mnie bo zastanawiam powaznie się na kupnem lustrzanki aps-c wyłącznie do filmowania pod kątem wesel ale nie tylko (obecnie filmuję fx1000 a do zdjęć wystarcza mi 'dziadek' 20d)), tak więc polecacie najtańszą opcję, tj 600d ??? rozumiem że jeśli chodzi o funkcje czysto filmowe i komfort pracy 60d jak i 7d nie mają na 600-tką żadnej przewagi, czy tak ????
Brałbym 600d - ma 3x-10x video zoom, co prawda jego użyteczność spada powyżej x5, przez znaczną stratę jakośći ale i tak można sporo zaoszczędzić na szkłach.
Ostatnio edytowane przez jwi ; 10-07-2012 o 11:20
od 2 lat kręce 60d. Przez ten czas przeszły mi przez łapy i 550d i 600d. 7d kręciłem parę miesięcy. Szczerze mówiąc jak operator jest dobry, jak szkła są te same to różnicy nie widać kompletnie. Dziś biorąc lustro do filmów wziąłbym 550d bo jest najtańsze.
Do filmowania z tych 3 tylko 7d z nowym softem 2.0.3 jest możliwość manualnego dźwięku. Jedynym minusem jest to że żadne body standardowo nie posiada odsłuchu dźwięku live-ale można dokupić specjalny mikser do tego. Jeszcze jedno aby uzbroić profesjonalnie 7D lub 5D do filmów trzeba wydać dodatkowo 10k na osprzęt + min. i7 2600k do renderu filmów. 650D i STM - to lipa
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...