Ja sobie wyobrażam filmowanie lustrzanką, ale tylko 5DII.
Wszystkie inne modele stanowią namiastkę tego, co można uzyskać przy matrycy pełnoklatkowej![]()
Ja sobie wyobrażam filmowanie lustrzanką, ale tylko 5DII.
Wszystkie inne modele stanowią namiastkę tego, co można uzyskać przy matrycy pełnoklatkowej![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Co do komfortu to przy filmowaniu bardzo przydaje się gibany wyświetlacz którego jak wiadomo 7D nie ma więc tu jest co najmniej tak samo jeśli nie gorzej niż np. w 60D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Bez innych rzeczy też "da radę" się obejść ale przecież piszemy o konkretnych puszkach w konkretnych zastosowaniach.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
a jak ma się do tego 70d z nowym af, który przy filmowaniu może się przydać. Czy te dodatkowe diody na matrycy to ściema jest?
Nie jest "ściema", poczytaj fora filmowe - Ci co używają bardzo chwalą AF w filmie w tej puszce.
Podejrzewam że w nowych Canonach będzie to standard.
Kapitan Wagner