Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: 7D vs 550D vs 60D

Mieszany widok

Domyślnie Odp: 7D vs 550D vs 60D

Do filmowania z tych 3 tylko 7d z nowym softem 2.0.3 jest możliwość manualnego dźwięku. Jedynym minusem jest to że żadne body standardowo nie posiada odsłuchu dźwięku live-ale można dokupić specjalny mikser do tego. Jeszcze jedno aby uzbroić profesjonalnie 7D lub 5D do filmów trzeba wydać dodatkowo 10k na osprzęt + min. i7 2600k do renderu filmów. 650D i STM - to lipa

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez videored Zobacz posta
    Do filmowania z tych 3 tylko 7d z nowym softem 2.0.3 jest możliwość manualnego dźwięku.
    wyobrażasz sobie praktycznie filmowanie lustrzanką, obserwowanie akcji,odpowiednie kadrowanie, dbanie o ekspozycję i o manualną ostrość i jeszcze dodatkowo kontrolować manualnie dźwięk ??? bo ja nie... już lepiej kupić osobny rejestrator
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Coś już napisał

Domyślnie

A to nie jest tak, że pod 600d nie podepnie zewnętrznego mikrofonu? Wiem, że można oddzielnie zgrywać dźwięk, ale jednak jest to chyba przewaga 60d, nie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie jest. 600D ma gniazdo mikrofonu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

7D do filmowania to nie za dobry wybór, nie ma na niego Magic Lantern, nie wiadomo kiedy będzie i czy będzie, wszystko przez to, że ma podwójny procesor. Podobno całkiem inaczej się to programuje.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

no temat jak dla mnie bo zastanawiam powaznie się na kupnem lustrzanki aps-c wyłącznie do filmowania pod kątem wesel ale nie tylko (obecnie filmuję fx1000 a do zdjęć wystarcza mi 'dziadek' 20d)), tak więc polecacie najtańszą opcję, tj 600d ??? rozumiem że jeśli chodzi o funkcje czysto filmowe i komfort pracy 60d jak i 7d nie mają na 600-tką żadnej przewagi, czy tak ????

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    rozumiem że jeśli chodzi o funkcje czysto filmowe i komfort pracy 60d jak i 7d nie mają na 600-tką żadnej przewagi, czy tak ????
    Nie. Obrazek będzie podobny, ale właśnie ergonomią te korpusy się różnią znacząco. O części filmowej się nie wypowiadam, to nie moja działka.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Brałbym 600d - ma 3x-10x video zoom, co prawda jego użyteczność spada powyżej x5, przez znaczną stratę jakośći ale i tak można sporo zaoszczędzić na szkłach.
    Ostatnio edytowane przez jwi ; 10-07-2012 o 11:20

Bywalec Awatar pemstudio
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jwi Zobacz posta
    Brałbym 600d - ma 3x-10x video zoom, co prawda jego użyteczność spada powyżej x5, przez znaczną stratę jakośći ale i tak można sporo zaoszczędzić na szkłach.
    Można ale jakość dla wprawnego oka na każdym stopni jest widoczna i w pewnym momencie zaczyna to przeszkadzać.

Coś już napisał

od 2 lat kręce 60d. Przez ten czas przeszły mi przez łapy i 550d i 600d. 7d kręciłem parę miesięcy. Szczerze mówiąc jak operator jest dobry, jak szkła są te same to różnicy nie widać kompletnie. Dziś biorąc lustro do filmów wziąłbym 550d bo jest najtańsze.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów