No bez jaj. 1rdzeniowy tablet z 1GB RAM chińskiej produkcji potrafić uciągnąć i streemować przez HDMI film w quadHD(2160p)! Nie dajmy się zwariować cyferkom. Zadbany blaszaczek (w sensie bez ściąganego co chwilę jakiegoś syfu itd. ) o podobnej konfiguarcji uciągnie spokojnie filmy w fullHD. Najtańszy atom i 2GB RAM dadzą sobie spokojnie radę. (mój i7 jak oglądam film w fHD pokazuje zużycie procesora 2-6% i pracują maks 4rdzenie. Zużycie RAM przez VLC - 70MB)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Dla mnie to totalny DR (o windows experience index pisałem - 3.8 do 4.2 w porównaniu do Atoma to przepaść, niestety również w stosunku do i5-2500)
W opcji Asrock E35M1 i/lub przez PCIe USB3 można wsadzić 16 RAM (Kingston D3N9/8GBx2), do tego superspeed ramdisk, LR 4.1 fruwa na plikach obrabianych, tymczasowo (do obróbki) kopiowanych na ramdisk; konkretnie dla onana 10 sztuk razy 75 MB (.nef D800 z dpreview), swap tylko 300 MB (Win7@64).
HTPC:
- przez HDMI 1080p, nieskompresowany DTS czy jak tam zwą to kino domowe; ja nie mam.
- PowerDVD 10 Max śmiga na wszystkich BR
- 1080p YT bez problemu
- problem jest duży z plikami 1080p 176 mbps z GH2 (sedna czy inny mocny hack)
- zero problemów (to do Fatmana i innych GH2'ójek) z interlace; karta ATI sama, w locie to usuwa/naprawia.
- tunera dvd-t jeszcze nie podłączałem bo mi się nie chce patrzeć na te ryje
- w opcji Asus E350/450 deluxe jest wifi i "blutacz", niestety nie w wersji 4.
Do autora wątku: przepraszam za swoje posty, ale nie znałem twojego budżetu. Mając 400 zł po rostu zignoruj moje posty.
Do twojej wiadomości: nie bierz pierwszych Atomów (na ION) do 1080p, może na ION2, ale tego w łapkach nie miałem. W ogóle zapomnij o Atom, jeśli Intel to wszystko powyżej/byle tylko nie Atom (do HTPC), bo Win8@32@SSD@IE10 zasuwa aż miło na 1201N
the silence is deafening
Witam,
Jak do oglądania filmów, przeglądania zdjęć to może coś takiego zamiast kompa?
http://www.komputronik.pl/product/14...Mb-s_Wifi.html
posiadam starszą wersję i z alternatywnym softem daje spore możliwości
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I jeszcze wersja super ekono:
http://www.komputronik.pl/product/12..._Keyboard.html, sprzedałem kilka sztuk, reklamacji nie było
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez mmick ; 30-06-2012 o 16:46 Powód: Automerged Doublepost