Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: 5d mkI migawka rysuje matryce.

Mieszany widok

Domyślnie

Nie dam głowy, ale kiedyś byłą gdzieś poruszana kwestia wymiany samego filtra wbrew temu co Canon twierdzi, że się nie da, bo matryca i filtr to dla nich całość. Sprawa co prawda chyba dotyczyła któregoś z korpusów xxD, ale tutaj może być podobnie.
    Osobną kwestią pozostaje naprawa migawki - może przeszczep z jakiego uszkodzonego egzemplarza.
    Ostatnio edytowane przez shutter ; 02-07-2012 o 13:52
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A to problem głównie w tym, że ta cholerna migawka działa ok . W serwisie we Wro gościu mi wytłumaczył, że migawka po zamknięciu/otwarciu wykonuje jeszcze serie takich mikro drgań i prawdopodobnie w tej fazie następuje rysowanie filtra matrycy.

Migawka sama w sobie pracuje okey, problem prawdopodobnie jest w jej ułożeniu / zamontowaniu względem matrycy.
    Ostatnio edytowane przez gzoom ; 02-07-2012 o 14:10
    5D, C100/2.0, SMC55/1.8, C50/1.4, C28/1.8, Z16/2.8

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shutter Zobacz posta
    Nie dam głowy, ale kiedyś byłą gdzieś poruszana kwestia wymiany samego filtra wbrew temu co Canon twierdzi, że się nie da, bo matryca i filtr to dla nich całość. Sprawa co prawda chyba dotyczyła któregoś z korpusów xxD, ale tutaj może być podobnie.
    Osobną kwestią pozostaje naprawa migawki - może przeszczep z jakiego uszkodzonego egzemplarza.
    Potwierdzam, wymiana filtra matrycy w 40d -- ok 350zł

PS. http://www.canon-board.info/showpost...7&postcount=40

Tylko jakby nie patrzeć tutaj wymiana filtra i tak nie rozwiązuje problemu...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

Olej serwis i napisz skargę do producenta. Jeśli nie pomoże przedstawicielstwo polskie to do siedziby głównej. ja z samochodem miałem takie przeprawy, również było po gwarancji i wada ukryta wyszła. Pomogło, a przy okazji wszyscy dostali niezłą reprymendę z powodu braku kompetencji i niefachowej obsługi.

Domyślnie

Mój samochód tez działał, jeździł, a że czasami w środku było mokro to nie przeszkadzało jeździć. Rób jak uważasz, MZ innego wyjścia nie masz. A po wtóre to cie nic nie kosztuje, tylko zyskac możesz. wiedz o tym jeszcze, że w PL możesz nic nie wskórać, bo polska nie nalezy do krajów przyjaznych klientowi. ale za to do siedziby napisać zawsze warto. Tam sznuja kazdego człowieka w przeciwienstwie do PL, gdzie najważniejsza kasa i obroty.
    Ostatnio edytowane przez jaroz ; 02-07-2012 o 14:12

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    Mój samochód tez działał, jeździł, a że czasami w środku było mokro to nie przeszkadzało jeździć. Rób jak uważasz, MZ innego wyjścia nie masz. A po wtóre to cie nic nie kosztuje, tylko zyskac możesz.
    Tak, tak ja też raczej łatwo nie odpuszczę. Czekam jeszcze tylko na info od sprzedawcy, bo jakby nie było to on powinien sprawdzić dokładnie aparat zanim go sprzeda. W umowie mam, że aparat nie posiada żadnych wad itd...

Dla mnie idealnie żeby gościu mi oddał $$$ i wtedy mogę kupić inne 5d, bez zbędnej zabawy z Żytnią i Canonem.
    5D, C100/2.0, SMC55/1.8, C50/1.4, C28/1.8, Z16/2.8

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzoom Zobacz posta
    ...Dla mnie idealnie żeby gościu mi oddał $$$ i wtedy mogę kupić inne 5d, bez zbędnej zabawy z Żytnią i Canonem.
    Olej Żytnią, a na "zabawie" z Canonem (Head Office) możesz zyskać nową matrycę i migawkę :wink:

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Olej Żytnią, a na "zabawie" z Canonem (Head Office) możesz zyskać nową matrycę i migawkę :wink:

Pozdrówka!
    Dokładnie. Nic nie tracisz próbują . Pisz do Canona, a w międzyczasie gadaj ze sprzedawcą. Jak Ci odda kasę, w co śmiem wątpić niestety, to odpuścisz Canon-owi, a jak Ci nie odda to nie będziesz już miał bieg sprawie nadany z Canonem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów