Cytat Zamieszczone przez Zdjęciofil Zobacz posta
Myśle że nie muszę odpowiadać na to pytanie. Zapewniam że nie chodzi mi o to, że lustrzanka jest trendy i będę super wyglądał na mieście jak ją będę miał. Nie mam też nadmiaru pieniędzy których chce się pozbyć. NIe będe robił sweet foci na fejsa.
Nieco wymyślasz, nie sądzisz? Lepiej zapytać zanim ktoś umoczy. Jak doprecyzujesz jeszcze dokładniej, to lepiej będzie ci dobrać korpus do potrzeb. Nikt nie podał żadnej z przyczyn, które wymieniłeś. No i z drugiej strony patrząc na to w jaki sposób jesteś w stanie opisywać swoje zażenowanie i zazdrość odnośnie innych, można wysnuć wniosek, że sam nie znasz powodów zmiany.

W przypadku ludzi robiących sobie zdjęcia lustrzankami jedno mi bardzo przypada do gustu. Takim ludziom się pomysły nie kończą, bo po tych setnych sweet fociach znają i swoją osobę i to co będą w stanie wyprodukować. Pomijając, że nie każda sweet focia, to retusz + plastik

Chce zająć się fotografią na wyższym poziomie niż dotychczas
Coś konkretniej?

Nie próbujmy udowadniać, że pewnie nie mam pojęcia o fotografi a chce tylko wpisać się w trend
Puki, co jesteś jedyną osobą, która o tym wspomina

Dowiedziałem się iż lepiej na początek kupić stałkę do nauki gdyż zoom rozprasza.
Ciekawi mnie, skąd się takie bzdury biorą? Stałki, to konkretny rodzaj obiektywu służący w opcjach:

Kilka stałek + zoom uzupełniający albo kilka zoomów + stałka uzupełniająca. W większości przypadków tak właśnie jest. Jeśli już coś fajnego, to:

Tamron 17-50/2.8 (masz jasno)
Canon 18-55 IS (masz stabilizację, kit)
Canon 18-135 IS (masz stabilizację, kit oraz zakres)

Nie dam za obiektyw 4999zł
Kiedyś będziesz musiał