Nieco wymyślasz, nie sądzisz? Lepiej zapytać zanim ktoś umoczy. Jak doprecyzujesz jeszcze dokładniej, to lepiej będzie ci dobrać korpus do potrzeb. Nikt nie podał żadnej z przyczyn, które wymieniłeś. No i z drugiej strony patrząc na to w jaki sposób jesteś w stanie opisywać swoje zażenowanie i zazdrość odnośnie innych, można wysnuć wniosek, że sam nie znasz powodów zmiany.
W przypadku ludzi robiących sobie zdjęcia lustrzankami jedno mi bardzo przypada do gustu. Takim ludziom się pomysły nie kończą, bo po tych setnych sweet fociach znają i swoją osobę i to co będą w stanie wyprodukować. Pomijając, że nie każda sweet focia, to retusz + plastik
Coś konkretniej?Chce zająć się fotografią na wyższym poziomie niż dotychczas
Puki, co jesteś jedyną osobą, która o tym wspominaNie próbujmy udowadniać, że pewnie nie mam pojęcia o fotografi a chce tylko wpisać się w trend![]()
Ciekawi mnie, skąd się takie bzdury biorą? Stałki, to konkretny rodzaj obiektywu służący w opcjach:Dowiedziałem się iż lepiej na początek kupić stałkę do nauki gdyż zoom rozprasza.
Kilka stałek + zoom uzupełniający albo kilka zoomów + stałka uzupełniająca. W większości przypadków tak właśnie jest. Jeśli już coś fajnego, to:
Tamron 17-50/2.8 (masz jasno)
Canon 18-55 IS (masz stabilizację, kit)
Canon 18-135 IS (masz stabilizację, kit oraz zakres)
Kiedyś będziesz musiałNie dam za obiektyw 4999zł![]()
![]()