Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Pomoc przy zakupie body.

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdjęciofil Zobacz posta
    Rozumiem że szkło jest ciemne i dlatego chciałbym dobrac body które nie będzie szumiec jakoś masakrycznie z tym obiektywem.
    Cytat Zamieszczone przez Zdjęciofil Zobacz posta
    Chciałbym zakupić body do 1200zł.
    Cudów nie ma. Najtaniej, to 1000D, ale jego plastik-fantastik cię nie urzeknie. 20D bądź 30D, ale używalne iso, to też nie za wysoko. Natomiast 40D, to wydatek powyżej 1600 złotych.

Chciałbym robić zdjęcia różnym zwierzakom oraz samolotom na lotnisku.
    Jeśli masz zamiar fotografować bardzo szybkie sceny, to soligor, ani starsze aparaty (poniżej 500D) się do tego nie nadadzą.

Widziałem zdjęcia robione tym obiektywem, więc prosze nie pisac opini żeby je lepiej do kosza wrzucił.
    Robić zdjęcia, to potrafi każdy głupi. Nawet małpy potrafią*, ale wykonać TAKIE zdjęcia, to już naprawdę trzeba się znać. To nie będzie przypominało jazdy na rowerze. To będzie bardzo długi proces uczenia się, podglądania i kolejnego wczytywania się w podręcznik. Pomijam już fakt, że ten obiektyw do mistrzów szybkości się nie zalicza...

Dziękuje za wszelkie przejawy człowieczeństwa i chęci pomocy.
    W sumie jak ktoś po tobie "pojedzie" to też będzie objaw społeczeństwa

Najlepiej z mojej strony poszukać używanego 20-30D bądź 500D. Następnie pozbyć się za te grosze tego szkła, dozbierać i zakupić 55-250IS. Może i będzie krócej, ale jakościowo będzie o niebo lepiej.

Jakiś czas temu fotografowałem ptaki, samoloty i nieco sarenek używając 500/8 samyanga, fakt Manualnie, ale na 300D dawał radę
    Ostatnio edytowane przez Darx ; 28-06-2012 o 00:26
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Uprawnienia umieszczania postów