Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Pomoc przy zakupie body.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Co do 30mm - tylko Sigma 30mm f/1.8...
    Hmmm... Sigma 30mm f/1.4 zapewne miałeś na myśli

Pozdrówka
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Hmmm... Sigma 30mm f/1.4 zapewne miałeś na myśli

Pozdrówka
    Tak, oczywiście, takie skutki pisania na szybko bez sprawdzania co człowiek głupiego naskrobał
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdjęciofil Zobacz posta
    Myśle że nie muszę odpowiadać na to pytanie. Zapewniam że nie chodzi mi o to, że lustrzanka jest trendy i będę super wyglądał na mieście jak ją będę miał. Nie mam też nadmiaru pieniędzy których chce się pozbyć. NIe będe robił sweet foci na fejsa.
    Nieco wymyślasz, nie sądzisz? Lepiej zapytać zanim ktoś umoczy. Jak doprecyzujesz jeszcze dokładniej, to lepiej będzie ci dobrać korpus do potrzeb. Nikt nie podał żadnej z przyczyn, które wymieniłeś. No i z drugiej strony patrząc na to w jaki sposób jesteś w stanie opisywać swoje zażenowanie i zazdrość odnośnie innych, można wysnuć wniosek, że sam nie znasz powodów zmiany.

W przypadku ludzi robiących sobie zdjęcia lustrzankami jedno mi bardzo przypada do gustu. Takim ludziom się pomysły nie kończą, bo po tych setnych sweet fociach znają i swoją osobę i to co będą w stanie wyprodukować. Pomijając, że nie każda sweet focia, to retusz + plastik

Chce zająć się fotografią na wyższym poziomie niż dotychczas
    Coś konkretniej?

Nie próbujmy udowadniać, że pewnie nie mam pojęcia o fotografi a chce tylko wpisać się w trend
    Puki, co jesteś jedyną osobą, która o tym wspomina

Dowiedziałem się iż lepiej na początek kupić stałkę do nauki gdyż zoom rozprasza.
    Ciekawi mnie, skąd się takie bzdury biorą? Stałki, to konkretny rodzaj obiektywu służący w opcjach:

Kilka stałek + zoom uzupełniający albo kilka zoomów + stałka uzupełniająca. W większości przypadków tak właśnie jest. Jeśli już coś fajnego, to:

Tamron 17-50/2.8 (masz jasno)
    Canon 18-55 IS (masz stabilizację, kit)
    Canon 18-135 IS (masz stabilizację, kit oraz zakres)

Nie dam za obiektyw 4999zł
    Kiedyś będziesz musiał
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W tym budżecie brałbym 30D albo polował na tańsze 40D, z naciskiem na ten drugi (LV w manualnym ostrzeniu może się przydać).
    Zdecydowanie najrozsądniejsza propozycja.
    Rozważ podpowiedź Merde.

Domyślnie

Darx troszkę dystansu i humoru.

Skłąniam się ku 40d natomiast problem w tym iż przekracza mój budżet i dodatkowo 99% ofert to samo body. Nie mam szkła innego niż ten Soligor więc na miasto nie wyjdę. Będe musiał znowu zbierać na szkło. Ehhhh życie

Coś już napisał

Domyślnie

Na miasto to zabieraj kompakta, lepiej na tym wyjdziesz bo możesz zawsze mieć go ze sobą. A problem ogniskowej obiektywu może rozwiązać przejrzenie exif -ów swoich zdjęć

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Darx troszkę dystansu i humoru.
    Czy ja się smucę Z drugiej strony irytuje mnie takie marudzenie na temat innych. To bez sensu, kiedyś dojdziesz do lepszego sprzętu, lepszych funduszy i zarobków. Wtedy z uśmiechem będziesz traktował takich ludzi. Nie ma, co się spinać na drogie obiektywy czy zachowania

Skłąniam się ku 40d natomiast problem w tym iż przekracza mój budżet i dodatkowo 99% ofert to samo body. Nie mam szkła innego niż ten Soligor więc na miasto nie wyjdę.
    Wyjdziesz, ale będziesz troszeczkę dalej niż inni Nie musisz kupować 40D, możesz się skusić na 30D bądź 20D. Poza tym kiciak, to też nie duży wydatek. Wersja bez stabilizacji, to imho 100-150 złotych. Wersja ze stabilizacją, To wydatek rzędu 200 złotych. Mowa o używkach Jedynie, że uda Ci się trafić na tamrona 18-200, którego miał mój znajomy. Chwalił go sobie, był mega zadowolony z niego. Jak wiadomo wpłynęły na niego złe opinie na forach Być może dałbyś radę te 200-400 złotych wyciągnąć.

Soligor na spotting - chociaż będzie nie lekko,
    Tamron/Sigma 18-200 - na miasto
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

A Eos 450d?? On jest najbardziej osiągalny w moim budżecie. 40D to około 1600-1800 za jakąś sensowna puszkę. 450d za 1100 z kitem można znaleść. Kurcze jestem mocno zbity z tropu

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Przy wyborze sprzętu foto najistotniejszym warunkiem determinującym wybór powinny być własne potrzeby, a te każdy ma inne. 450D i 40D różnią się mocno pod względem użytkowania. Jednak efekt finalny, którym jest odbitka, nie będzie jakościowo mocno od siebie odbiegał (w większości wypadków).
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu

Domyślnie

A Eos 450d?? On jest najbardziej osiągalny w moim budżecie. 40D to około 1600-1800 za jakąś sensowna puszkę. 450d za 1100 z kitem można znaleść. Kurcze jestem mocno zbity z tropu
    Posiadam 450D i mimo, iż wiele razy żałowałem, że nie kupiłem 40D, to aparat mimo wszystko sprawował się świetnie i co najważniejsze - robił zdjęcia, bo o to przecież chodzi przede wszystkim Zwróć uwagę na wymiary i wagę obydwu puszek, z początku 450D był dla mnie za mały i lekki, z czasem dążyłem do wymiany sprzętu na 50D, po czym pozbywam się 450D, bo ostatecznie i tak jest za duży (przesiadam się na bezlusterkowca).
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów