Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: SanDisk szybkość. Szybka karta na piątkowy koncert

Coś już napisał
    Miasto
    SR

Domyślnie

na koncert to jedna sztuka 8gb ci nie wystarczy (chyba że nie zapisujesz w RAW-ach)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Już to widzę jak 650D zapisuje zdjęcia z taką prędkością To, że obsługuje to nie znaczy, że w pełni wykorzystuje.
    okaże się w praktyce, ale napewno body wykorzysta tą karte w 70%. Lepiej mieć karte szybszą niż co jakiś czas zmieniać czy być nie zadowolonym bo za wolna jest. W specyfikacji jest SD,SDHC i SDXC z UHS-1, więc raczej testują karty i wiedzą jak się sprawują.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez axidus821 Zobacz posta
    na koncert to jedna sztuka 8gb ci nie wystarczy (chyba że nie zapisujesz w RAW-ach)
    on kupuje karte 16 GB, więc mu wystarczy te 440 zdjęc w jpg+raw spokojnie zrobi na niej
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 28-06-2012 o 00:33 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    okaże się w praktyce, ale napewno body wykorzysta tą karte w 70%. Lepiej mieć karte szybszą niż co jakiś czas zmieniać czy być nie zadowolonym bo za wolna jest. W specyfikacji jest SD,SDHC i SDXC z UHS-1, więc raczej testują karty i wiedzą jak się sprawują.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

on kupuje karte 16 GB, więc mu wystarczy te 440 zdjęc w jpg+raw spokojnie zrobi na niej

Dokładnie tak 16stke i robie tylko w rawach wiec mysle ze spokojnie dam rade tylko chcialbym wybrac jaka kupic bo dalej nic nie wiem

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mati113 Zobacz posta
    Inne wyjścia są. Są inne firmy produkujące karty i jest tego sporo dlatego chciałem podpytać kogoś kto się na tym zna. Jeśli uzyskałbym odpowiedz na moje pytanie "45 MB/s jest szybsza od karty 10 MB/s?" to już mógłbym sam zacząć szukać tylko nigdzie w sieci nie znalazłem odpowiedzi a Ja słabo się na tym znam.

Na razie omińmy zmianę sprzętu bo jeszcze do tego daleko. Wolałbym skupić się na obecnym body. Jaka karta 16GB SD/SDHC będzie najlepsza dla 500/550/600D?
    Będzie dobra ta karta którą podałeś w linku. Wiadomo że im większy transfer tym lepiej tym bardziej że to klasa 10 czyli najwyższa, więc śmiało możesz brać tego sandiska i w kwocie się zmieścisz. Karta 45 MB/s jest szybsza od karty 10 MB/s. Nie zastanawiaj się bo nie masz nad czym. Sandisk to dobra firma. Jeśli robisz tylko w raw to tym bardziej ponad te 500 zdjęć zrobisz a to jest dużo jak na koncert 1,5 h.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 28-06-2012 o 00:41

Zablokowany

Domyślnie

Będzie dobra ta karta którą podałeś w linku. Wiadomo że im większy transfer tym lepiej tym bardziej że to klasa 10 czyli najwyższa, więc śmiało możesz brać tego sandiska i w kwocie się zmieścisz. Karta 45 MB/s jest szybsza od karty 10 MB/s. Nie zastanawiaj się bo nie masz nad czym. Sandisk to dobra firma. Jeśli robisz tylko w raw to tym bardziej ponad te 500 zdjęć zrobisz a to jest dużo jak na koncert 1,5 h.
    I właśnie wszystkie te informacje mnie satysfakcjonują. W takim razie jutro trzeba będzie podjechać do sklepu. Dziękuje bardzo

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mati113 Zobacz posta
    I właśnie wszystkie te informacje mnie satysfakcjonują. W takim razie jutro trzeba będzie podjechać do sklepu. Dziękuje bardzo
    Nie ma sprawy. Do tej kwoty którą dysponujesz jest ciężko wybrać coś innego. Lexar robi dobre karty ale sam widzisz jakie są ceny 2 razy tyle co masz. Narazie Ci to wystarczy i napewno będziesz zadowolony. Jak kupisz to potestuj i daj znać jak się sprawuje z body jakim posiadasz. Pozdro

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

lepiej 2x8GB niż 1x16GB szczególnie jak masz body xxxD które nie ma tak dużych plików jak 5D2 np.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu

Domyślnie

mati113 zakupiłeś już tą karte z linka. Pochwal się jak się sprawuje.

Zablokowany

Domyślnie

mati113 zakupiłeś już tą karte z linka. Pochwal się jak się sprawuje.
    Tak kupiłem Seriami trzaskam zdjęcia i sprawuje się bardzo dobrze. W poprzedniej karcie miałem zacinki przy seriach w tej ani przez chwile. Jutro na koncercie będę mógł przetestować ją bardziej i dłużej to zdam relacje

Początki nałogu

Domyślnie

to fajnie jak jesteś zadowolony tak jak myślałem. No zdaj relacje jak już przetestujesz na koncercie. A jaką miałeś wcześniej karte (firma i model) zapewne klasy 6 i dlatego tak się działo bo transfer mniejszy.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 28-06-2012 o 14:53

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów