O kurcze czemu mnie na taka imprezę nie zabrałeś do towarzystwa?![]()
Fajna impreza, zdjęcia też w 33 trzeba było osobę z tła wymazać 21 jest ładne![]()
O kurcze czemu mnie na taka imprezę nie zabrałeś do towarzystwa?![]()
Fajna impreza, zdjęcia też w 33 trzeba było osobę z tła wymazać 21 jest ładne![]()
Mi w szczególności podobają się 1-7.
Możesz napisać coś o obróbce graficznej?
hmmm... nie jestem jakoś szczególnie zaawansowanym PSujcą. A te wojenne bw obrobiłem w sposób następujący.
wywołałem w ACR tamże ustawiając je jako bw.
następnie dodałem warstwę 50%szarości + maksymalny szum. nastęnie warstwę tę potraktowałem blurem by zmiękczyć nieprzyjemny elektroniczny szum. po zblurowaniu wybrałem dający najlepsze efekty (wg mnie naturalnie) sposób mieszania warstw, czasem to była nakładka, czasem mnożenie lub mnożenie odwrotności. ustawiłem też zadowalające krycie warstwy z szumem.
potem dodałem warstwę z rysami i zabrudzeniami. część z nich to gotowe warstwy kupione kiedyś u Cheruba, a niektóre to własne warstwy powstałe ze zdjęć tynku czy porysowanej ściany, skonwertowane do bw czasem ustawione jako negatyw, wyostrzone itp..
i tu ponownie dobrałem sposób mieszania warstw, krycia, kontrastu czy wyostrzania.
nieszczególnie to wyszukane ale efekt jest nawet nawet i z lekka wprowadził mnie w samozadowolenie jako fałszerza historii![]()
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com