Witajcie drodzy forumowicze zwracam sie do Was z prozba o pomoc.
Ostatnio uzytkowalem 300D.
Napotkalem nie stety na problem, a mianowice: gdy zapelnilem karte jak karzdy normalny user tego typu sprzetu otworzylem klapke zabespiczajaca to cudenko i za pomoce "dzydzelka, guziczka" wyciagnalem karte. Wsadzielm ja do czytnika skopiowalem pliki i zabralem sie za ponowne zaladowanie jej do aparatu. Lecz tu spodkal mnie zawod, karta niechciale wejsc. Odrazu zabralem sie za ogledziny slotu i doszedlem do wniosku ze przyczyna tego iz karta nieche wejsc jest "wypychacz" taka mala nieto blaszka ni to dzwigienka, metalowa znajdujaca sie w rogu slotu. Ona poprostu tak jak by nie wrocila po wlozeniu karty na swoje miejsce. W swym przerazeniu (sprzet nie jest moj) i ogledzinach przez wlascicielapostanowilem delikatnie ta blaszke wstawic na miejsce. Udalo sie poczulem lekki opur i pstryk wskoczylo. Uradowany zabralem sie za zaladunek kart jest super zapina sie i wyskakuje. Ale to nie koniec wlaczam aparat i tu praktycznie brak reakcji. NIc na Monitorze sie nie wyswietla a na ty z parametrami pojawia sie tylko napis EOS. Po wyjeciu kart aparat dziala tak jak by normalnie pojawiaja sie normalen dane LCD dziala jak by wszytko bylo ok?? sPRAWIDZIEL JESZCZE Z INNA KARTA ALE SYTUACjA SIE POWTARZA. Pomorzcie drodzy forumowicze co mam z tym fantem zrobic i ile ewentualnie kosztowala by mnie naprawa w serwisie.

Z gory dzieki za pomoc