Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: FF - crop, podzial rynku?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    jurek: a to się bardzo różni (w praktyce ) od matrycy takich jak w canonie? chodzi mi o obraz.
    Pytam bo nie wiem.
    Ja też nigdy nie używałem tego Kodaka :-( Mój korespondent był nim zachwycony, ale naprawdę nie wiem, czy musiał być, bo tak mu wypadało, czy też taka jest prawda obiektywna? Krótko mówiąc można byłoby poszperać po sieci w poszukiwaniu jakichś opinii. Mnie się jakoś nie chce, bo szkła żadnego nikonowskiego nie posiadam, więc i potrzeby takiej przesiadki nie odczuwam. Jednak ciekaw trochę jestem...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Ja też nigdy nie używałem tego Kodaka :-( Mój korespondent był nim zachwycony, ale naprawdę nie wiem, czy musiał być, bo tak mu wypadało, czy też taka jest prawda obiektywna? Krótko mówiąc można byłoby poszperać po sieci w poszukiwaniu jakichś opinii. Mnie się jakoś nie chce, bo szkła żadnego nikonowskiego nie posiadam, więc i potrzeby takiej przesiadki nie odczuwam. Jednak ciekaw trochę jestem...
    Rozmawiałem trochę z człowiekiem, który miał tego kodaka z bagnetem N. Prawdę mówiąc zastanawiałem się, czy go nie wziąć w czasie, gdy 1Ds kosztował tyle, co nowy samochód.
    Kodak był rewelacyjny w studio. Niestety czułości powyżej ISO 100 były bardziej niż dyskusyjne. Do tego narzekał na ergonomię, powolność zapisu i cośtam jeszcze.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Kodak był rewelacyjny w studio. Niestety czułości powyżej ISO 100 były bardziej niż dyskusyjne.
    Tego się domyślałem. Czyli fajna matryca bez soczewek, a więc nie winietująca, nie aberrująca i co tam jeszcze, ale "za to" szumiąca jak pozostałe CCD. Albo i gorzej.
    Do tego narzekał na ergonomię, powolność zapisu i cośtam jeszcze.
    To akurat dałoby się w następnych wersjach ulepszyć.

Coś już napisał Awatar _ARTI_
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(...) w czasie, gdy 1Ds kosztował tyle, co nowy samochód.
    (...)
    O przepraszam bardzo, ale za 26 kpln chyba i teraz da się coś kupić ? :rolleyes:
    ...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _ARTI_
    O przepraszam bardzo, ale za 26 kpln chyba i teraz da się coś kupić ? :rolleyes:
    Ale nie jest to jedyny FF na rynku.
    Jarek

Uprawnienia umieszczania postów