Cześć.
Sorry, że was tak meczę pytaniami. Tym razem mój ostatni temat będzie :P
Szykowałem się do kupienia lampy błyskowej. Kupiłem już do niej statyw Air260cm od quantuuma, bezprzewodowy wyzwalacz od Youngue. I teraz przyszła kupić lampę... I... dostałem propozycje dosłownie dzień temu, że mógłbym sobie popracować w dobrze wyposażonym studio fotograficznym. I w tym momencie nie widzę potrzeby aby kupował lampę studyjną którą nie miałbym gdzie trzymać...
Wydaje mi się, że zabawa w strobbing będzie najrozsądniejsza.
Kupię raczej jakąś manulną lampkę aby się nauczyć jej obsługi. Chyba się zdecyduję na Youngue YN560. Ale jaką ona ma faktycznie moc w Ws?? Nie wiem czy się stosuje tą jednostkę na lampy zew. czy tylko na studyjna.
Czy ze względu na swoją moc jest sens kupowania modyfikatorów do niej?? Zająłem się teraz zdjęciami glamour, fashion,, produktów czyli potrzeba sporo światła. Choć nie do końcaWczoraj robiłem zdjęcia przy mocno zachmurzonym niebie + bledna + photoshop i zdjęcia są naprawdę niezłe. Można dostrzec nieostrości właśnie przez ten brak światła :/
Właśnie dlatego będę chciał porobić zdjęcia w plenerze, i czasami w swoich 4 ścianach jakiś małych przedmiotów drinki itp.
Teraz... Jaki kupić uchwyt do lampy? goły statyw z gwintem i na to lampa to nie jest dobre rozwiązanie... Za jakim warto się rozejrzeć?
I jakie proponujecie kupić akumulatory do lampy?
Tyle moich pytań![]()