Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: [PioterD] Fotografia Ślubna

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Widziałem zdjęcia ślubne wielu fotografów ślubnych z długoletnim stażem, własnym studio, które były często i gęsto gorsze od twoich. Myślę, że na początku swojej drogi nie masz się czego wstydzić, a jeśli chodzi o taki sam odcień koloru skóry na każdym zdjęciu to tu i wielu pro zdarzają się wpadki. Pokazując swoje prace na tym forum musisz liczyć się z krytyką osób, którzy fotografię ślubną traktują jak relikwie zarezerwowaną tylko dla profesjonalistów i najlepszych w tej dziedzinie.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PioterD Zobacz posta
    Umieszczając zdjęcia tutaj liczyłem się z każdymi uwagami więc i to postaram się poprawić.
    Nie wiem czy MUSISZ to poprawiać. Ja nie jestem i nie chce być fotografem ślubnym więc nie uważam sie za autorytet w tej dziedzinie. Kilka ślubów w zyciu zrobiłem, ale to nie jest dziedzina fotografii, która mnie podnieca. Uważam, że jest niezwykle ograniczająca psychicznie więc, kiedy ktoś sie juz w niej "zamknie", to potem juz nigdy nie będzie z niego dobrego fotografa innych dziedzin. Wpada się w taki idiotyczny zachwyt nad kiczem, że wszystko co jest kiczem, wydaje się sztuką.
    To zwykłe, komercyjne kotleciarstwo, w którym więcej liczy się sprawność w obsłudze fotoszopa, niż umiejętność komponowania kadru. A miarą artystycznego wyrazu jest ilośc zleceń... A wraz ilościa tych zleceń, rośnie kosmate i obrzydliwe ego.
    Więc jeśli chcesz zostać "fotografem ślubnym", może powinieneś robić skośne kadry. Bo to takie artystyczne jest i słodkie.
    Ja uważam to za bład, na który zwracam uwagę, tak jak i na przypadkowo poucinane kończyny. Mi tez się zdarzają. Przy czym, przestaje mi to przeszkadzać, kiedy na zdjęciu dzieje się coś ciekawego. Ale w fotografii ślubnej, to niezwykle rzadkie zjawisko, bo i sytuacja banalna.
    Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Widziałem zdjęcia ślubne wielu fotografów ślubnych z długoletnim stażem, własnym studio, które były często i gęsto gorsze od twoich.
    Fakt.
    Myślę, że na początku swojej drogi nie masz się czego wstydzić
    Fakt
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 24-06-2012 o 10:43
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony

Domyślnie

Bez przesady, nie każdy kończy w śmietniku lecz każdy ma szanse się w nim zlaleźć. Jak będzie z kolegą to czas pokaże.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Zgadza się. Są także i całkowicie nieostre - nie jest to wina kompresji.
    Ja ujmę to tak, wole mieć nietrafione i nieostre fot z ciekawym momentem, niż ostre i perfekcyjnie trafione foto bez wyrazu i emocji

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Ja ujmę to tak, wole mieć nietrafione i nieostre fot z ciekawym momentem, niż ostre i perfekcyjnie trafione foto bez wyrazu i emocji
    A możesz rozwinąć i wyszczególnić mi te pierwsze? Tak wiem...pytanie lamera...
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Tylko rzecz w tym, aby te pozytywy z sobą połączyć.
    Generalnie jednak w #19 dinderi wszystko powiedział w temacie.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 24-06-2012 o 16:08
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów