Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [PioterD] Fotografia Ślubna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    I często suknia jest przepalona brak detalu jak by była gładka
    Nie no bez jaj - przepaloną suknię widzę może na 5 zdjęciach...
    Generalnie nieźle jak na początek Jak już napisał dinderi - skosy są dość przypadkowe ale na pewno musisz popracować nad czystością obróbki bo każde zdjęcie jest inne. Ale za to jest dobre oko i szybki palec

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jeśli moją pasją byłoby fotografowanie hemoroidów to czy forum byłoby dobrym miejscem abym dzielił się nią z innymi użytkownikami ?
    Gdybyś podpisał, że to zdjęcia z egzotycznego kanionu a nie zdjęcia hemoroidów to kto wie jakich zachwytów mógłbyś się doczekać (tzn. ja wiem ).

Co do zdjęć ślubnych - niewiele mogę powiedzieć, jestem lamerem. Podoba mi się bukiet panny młodej, rażą mnie pustawe kieliszki na imprezie. Mój typ - zdjęcie nr 14

EDIT:
    przepraszam - nr 16.
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 23-06-2012 o 18:07 Powód: zły numer :)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Szczerze współczuję... :sad:
    boze czlowieku jak ty mi na nerwy dzialasz.
    napisal przeciez, ze to jest jego pierwsze repo slubne, nie?
    chcialbym zobaczyc twoj pierwszy reportaz ze slubu.
    czemu na tym forum nie ma funkcji ignore i chcac nie chcac musze czytac twoje pierdo..nie od rzeczy

PioterD: nie jest zle, naprawde.
    kilka zdjec ma nietrafiana ostrosc, troche nierowna obrobka i troche przypadkowe skosne kadry.. ale jak na pierwszy raz spoko.
    nawet bardzo spoko
    olej komentarze pro slubniakow z tego forum i rob swoje, bo tylko w ten sposob wyrobisz wlasny styl.
    do madrzenia sie i krytykowania to wielu chetnych - ale zdjec osob komentujacych jak na lekarstwo..
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    olej komentarze pro slubniakow z tego forum i rob swoje, bo tylko w ten sposob wyrobisz wlasny styl.
    do madrzenia sie i krytykowania to wielu chetnych - ale zdjec osob komentujacych jak na lekarstwo..
    AMEN

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Gdybyś podpisał, że to zdjęcia z egzotycznego kanionu a nie zdjęcia hemoroidów to kto wie jakich zachwytów mógłbyś się doczekać (tzn. ja wiem ).
    EDIT:
    przepraszam - nr 16.
    Jakiś pomysł jest. Będę podpisywał: Zosia, Tadeusz, Marcin... Potem założę wątek ze zdjęciami do paszportu a kolejny będzie z...

boze czlowieku jak ty mi na nerwy dzialasz.
    napisal przeciez, ze to jest jego pierwsze repo slubne, nie?
    chcialbym zobaczyc twoj pierwszy reportaz ze slubu.
    czemu na tym forum nie ma funkcji ignore i chcac nie chcac musze czytac twoje pierdo..nie od rzeczy

.
    Zawsze do usług:-D
    Jeśli pierwsze to i ostatnie. Jakie to ma znaczenie? Zdjęcia są bardzo słabe. I nie ma znaczenia czy to jest pierwszy czy ostatni raz. Ogólnie jako zdjęcia bez rozpatrywania ich kategorii na repo czy nie repo ślubne czy inne. Popatrz na faworyta nr 16 to przecież jest zdjęcie nie ignoranta fotografa a ignoranta amatora. Stąd moje wyrazy współczucia i to nie tylko dla autora zdjęć ale i dla młodej pary.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 24-06-2012 o 02:14 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Dinderi - dzięki, z kolorami faktycznie muszę dojść do ładu i bardziej przykładać się do wyglądu całokształtu (i pomyśleć że to co tu pokazałem to jakaś 1/6 całości :P ).

Skośne kadry - nie umiem tego wytłumaczyć, mam za mało praktyki i warsztatu/obycia i w pośpiechu często łapałem ze skosami. Wydaje mi się, ale może jestem w błędzie, że często ze skosem łatwiej mi było zamknąć wszystko co widziałem w jakiejś spójnej ramie. Umieszczając zdjęcia tutaj liczyłem się z każdymi uwagami więc i to postaram się poprawić.

Lukasz5DmkI - przepałów na sukni unikałem jak ognia, ale często byłem na granicy więc może faktycznie należy jeszcze na to zwrócić większą uwagę.

komarsnk i BeatX - dzięki za merytoryczne uwagi i za ogólnie pozytywny wydźwięk komentarzy - ile by jeszcze nie było do poprawienia/nauczenia i dopracowania fajnie jest przeczytać słowa aprobaty, choćby niewielkiej.

Sergiusz - dzięki za to że chciałeś tu w ogóle zajrzeć.
    Zdjęcia są bardzo słabe. I nie ma znaczenia czy to jest pierwszy czy ostatni raz. Ogólnie jako zdjęcia bez rozpatrywania ich kategorii na repo czy nie repo ślubne czy inne. Popatrz na faworyta nr 16 to przecież jest zdjęcie nie ignoranta fotografa a ignoranta amatora. Stąd moje wyrazy współczucia i to nie tylko dla autora zdjęć ale i dla młodej pary.
    Powiem Ci, że w gruncie rzeczy zdeterminowałeś mnie do działania. Może uda mi się kiedyś wykonać fotografię, o której powiesz że jest niezła - w co Ty zapewne wątpisz ;-)
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Uzależniony

Domyślnie

Widziałem zdjęcia ślubne wielu fotografów ślubnych z długoletnim stażem, własnym studio, które były często i gęsto gorsze od twoich. Myślę, że na początku swojej drogi nie masz się czego wstydzić, a jeśli chodzi o taki sam odcień koloru skóry na każdym zdjęciu to tu i wielu pro zdarzają się wpadki. Pokazując swoje prace na tym forum musisz liczyć się z krytyką osób, którzy fotografię ślubną traktują jak relikwie zarezerwowaną tylko dla profesjonalistów i najlepszych w tej dziedzinie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

.......kilka zdjec ma nietrafiana ostrosc, troche nierowna obrobka i troche przypadkowe skosne kadry........
    Zgadza się. Są także i całkowicie nieostre - nie jest to wina kompresji.

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    ........ Myślę, że na początku swojej drogi nie masz się czego wstydzić.......
    Na początku drogi na pewno nie. Potem dołączysz do tych:

Widziałem zdjęcia ślubne wielu fotografów ślubnych z długoletnim stażem, własnym studio, które były często i gęsto gorsze od twoich.
    Tylko staż będziesz mieć krótszy.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 24-06-2012 o 10:22 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PioterD Zobacz posta
    Umieszczając zdjęcia tutaj liczyłem się z każdymi uwagami więc i to postaram się poprawić.
    Nie wiem czy MUSISZ to poprawiać. Ja nie jestem i nie chce być fotografem ślubnym więc nie uważam sie za autorytet w tej dziedzinie. Kilka ślubów w zyciu zrobiłem, ale to nie jest dziedzina fotografii, która mnie podnieca. Uważam, że jest niezwykle ograniczająca psychicznie więc, kiedy ktoś sie juz w niej "zamknie", to potem juz nigdy nie będzie z niego dobrego fotografa innych dziedzin. Wpada się w taki idiotyczny zachwyt nad kiczem, że wszystko co jest kiczem, wydaje się sztuką.
    To zwykłe, komercyjne kotleciarstwo, w którym więcej liczy się sprawność w obsłudze fotoszopa, niż umiejętność komponowania kadru. A miarą artystycznego wyrazu jest ilośc zleceń... A wraz ilościa tych zleceń, rośnie kosmate i obrzydliwe ego.
    Więc jeśli chcesz zostać "fotografem ślubnym", może powinieneś robić skośne kadry. Bo to takie artystyczne jest i słodkie.
    Ja uważam to za bład, na który zwracam uwagę, tak jak i na przypadkowo poucinane kończyny. Mi tez się zdarzają. Przy czym, przestaje mi to przeszkadzać, kiedy na zdjęciu dzieje się coś ciekawego. Ale w fotografii ślubnej, to niezwykle rzadkie zjawisko, bo i sytuacja banalna.
    Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Widziałem zdjęcia ślubne wielu fotografów ślubnych z długoletnim stażem, własnym studio, które były często i gęsto gorsze od twoich.
    Fakt.
    Myślę, że na początku swojej drogi nie masz się czego wstydzić
    Fakt
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 24-06-2012 o 10:43
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony

Domyślnie

Bez przesady, nie każdy kończy w śmietniku lecz każdy ma szanse się w nim zlaleźć. Jak będzie z kolegą to czas pokaże.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów