Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
Akurat musiałeś mieć pecha bo karty Sandisk oryginalne są wytrzymałe i nie padają tak szybko. Dużo jest dobrych opinii o kartach Sandisk chyba że ktoś kupi z niewiadomego pochodzenia (jak poprzez allegro) to właśnie może być różnie. Masz gwarancje na karty więc pozostaje je reklamować skoro Ci 2-3 padły w ciągu roku to coś jest nie tak.
Uważasz, że nie skorzystałem z gwarancji? Przeszedłem cały proces 2 razy w życiu. Taka wspaniała firma, która uznała że coś nie produkowane nie musi zostać uznane na gwarancji. Niestety, ale takie informacje otrzymałem po fakcie jak wróciłem z Chin i mi siadły wszystkie karty. Stawiam na naświetlenie przez bramkę. Kilka miałem ze sobą, kilka spakowanych w torbę podręczną. Bez względu na to, wszystkie bez wyjątku poleciały. Dziękuję Bogu, że odzyskałem większość zdjęć z tych nośników.

Kolejna sprawa z Sandiskami miała miejsce, kiedy nagle obie karty. Wpierw backup, a następnie zwykła przestały działać. Coś poleciało i znowu odzyskiwałem zdjęcia. Taka awaryjność, to nie pech i złe użytkowanie. Kart nie kupuję na allegro czy ebay tylko w porządnych sklepach.

Forumowicz p0lish jest przeciwny że aparat canon 60d ma karty SD a to jest zaleta nie wada popatrz na to co napisałem w postach i porównaj sobie te 2 rodzaje kart to zmienisz zdanie bardzo szybko.
Stosuję oba rodzaje w dwóch aparatach i jakoś nie widzę tej rzekomo wielkiej przewagi. Jedyny plus, to cena. Jednak czy jest sens kupować specjalną przejściówkę na SD-CF tylko po to by korzystać z tańszych kart? Kupując sprzęt za kilka tysięcy, wolę dołożyć jeszcze złotówek do porządnej karty.

Cytat Zamieszczone przez Edzia79 Zobacz posta
Uważam także że rozmieszczenie przycisku " Kosz" usytuowane zostało w złym miejscu i jest bardzo niewygodne do kasowania zdjęc
Wątpię by to był na tyle znaczący powód by dokładać 1500 złotych do korpusu.

Powodem jest gibany ekranik, a uszczelnienia. Jednak radzę poczytać temat jednego z moderatorów naszego forum na temat tych uszczelnień w 7-demce

Dla mnie ten aparat był jak znalazł, chociaż miałem 600D u boku. Jeśli potrzeba dobrego AFu, to na pewno 7D spełni wszelkie wymaganai