negatyw86 świetny post sam jestem w takim położeniu czekam na decyzję i wybór - pozdrawiam
60d sam się nasuwa wg Twoich punktów, a co do 650d, ok - może wygląda mało "profi", ale nie oznacza to, że będzie gorszym wyborem, tym bardziej, że przekaz jest taki, iż jest to mocniej niż inne sprzęt nastawiony na filmowanie. Dokupisz sobie jeszcze grip i już będzie wyglądał profi, tak jak jak ze swoją 550 i gripem
A jakość zdjeć będzie i tak porównywwalna do 60d, czy tez 7d.
Więc, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?
Z mojego doświadczenia 8 Gb na zdjęcia a 16Gb na filmy styka ewentualnie druga 16.
Dla filmów, to idealne rozwiązanie. chociażby nagrywanie z poziomu pasa, czy na statywie to coś bajecznego!
Tak nie ma, a w 60D to już masz, w 550D z ML
Hmm 60D to nie jest zwykłe plastikowe body, jakiejś tam włókno :P , jednakże magnezowe body też się okazało nieszczelne (czyiś przypadek z 7D bodajrze) więc tym bym się nie sugerował, no chyba, że korpusem będziesz wbijać gwoździe jak co niektórzy.
Przy dłuższym kręceniu z ręki na pewno to się nada. Jeżeli masz b duże dłonie to grip pomoże w uchwycie.
także ma.
Joyistik to była świetna sprawa w 40D, niektórzy narzekają na jego brak, mi po przesiadce jakoś to nie dokuczało kwestia przyzwyczajenia.
Jak w punkcie 1.
Generalnie według mnie pod filmy to 60D pod typowe foto 7D choć wtedy warto się zastanowić nad używką 5d2 , jeżeli chcesz a Ci się nie spieszy z kupnem, mogę Ci dać pobawić się 60D bo w przyszłym tyg wyląduje w Poznaniu. Po testujesz sobie i rozwiejemy wszelkie wątpliwości, wiecej na pw.
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Wybrałem 7D do fotografii ze względu na szybki AF, mikro-regulację AF i łatwość dostępu do nastaw. Korpus magnezowy też fajny. A 550 z gripem i 50-tką na prawdę wygląda PROFI.![]()
Wiesz, co tak naprawdę chyba jest lekki plus na korzyść 7D jeżeli chodzi o funkcjonalność. 60D natomiast chyba jest tańszym rozwiązaniem. Tak czy siak trudny wybór![]()
przemo-lukas i ytong przedstawili chyba to najlepiej.
Sam posiadam 7D. Wydaje mi się, że z 60D będzie zadowolony.
Jedno co wyraznie wplywa na minus miedzy 60d a 650d to mniejszy i ciemnuejszy wizjer.
Ostatnio edytowane przez OrzelPiotr ; 22-06-2012 o 08:37
7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.
Popieram, kto spoglądał przez wizjer z xxxD i przesiadł się na XXd nie będzie chciał wrócić![]()
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"