Tak jak jest od roku, bez mała![]()
Tak jak jest od roku, bez mała![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ostatniej zimy po całym dniu w plenerze prawie cały 1DmkIII pokryty był warstewką lodu, nie wiem czy 7D by to przeżył, w fotografii plenerowej wole mieć uszczelnienia.
To są argumenty, a myślałem że AF z nowej 5 jest szybszy.
1Dx odpada, musi to być straszny badziew skoro tak długo go poprawiają.![]()
Ostatnio edytowane przez krzychul ; 22-06-2012 o 15:30
troche tego, troche tamtego.....
Z uszczelnieniami w 1D mkIV szłu nie ma.
W zeszłym roku pracowałem kilka godzin w mżawce i tylne kółko zaczęło mi po jakimś czasie przerywać. Nie jest to uciążliwe ale jednak.
1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII
5D3 ma uszczelnienia jak w serii 1...
Jednak fps i bufor przemawiają za 1DIV (chociaż podobno bufor z Sandiskami Extreme PRO (udma6 90MB/s) albo nowymi Lexarami x1000 (udma7 150MB/s) daje radę)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Też miałem podobne przemyślenia. Miałem kupić czwórke po wyjściu DXa, ale nie chciało mi się czekać więc kupiłem siódemkę na spróbowanie. Poza tym ceny czwórek jakby poszły w górę. Następnie pojawiła się 5III. Mnie również interesuje tylko i wyłącznie przyroda. Jak dla mnie piątka ma jedną bardzo ważną funkcję. Jest to cicha migawka, która pozwala znacznie zmniejszyć dystans. Coś co wydaje się być super sprawą w czatowniach. Choć w Twoim przypadku 600mm nakazuje ten dustans trochę wydłużyć.
Jak dla mnie wszysko co na ziemi, wodzie i gałęzi to raczej piątka.
Co w ruchu i trzeba prać jak z kałacha to raczej jedynka.
Ja jednak będę szedł w 1DIV ze wzgląedu na uniwersalizm.
skoro przeżył wnętrzności wypełnione lodem to pewnie lód na powierzchni nie zrobiłby na nim wrażenia ;-) tu więcej na ten temat:Zamieszczone przez krzychul
http://www.youtube.com/watch?v=RCT-Y...3&feature=plcp
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Troche mnie zmartwiłeś, sprzęta tyle kasy i taki wrażliwy.
1DIII ma cichą migawke, IV też - tryb S, chyba że 5III ma coś ciekawszego
Też na razie obstawiam 1DIV, ale jeszcze nie przebrnąłem przez wątek o 5DIII
To już jest fototerroryzm, ten gość to powinien mieć zakaz zbliżania się do body canona na 1000km. A z innej beczki, dopiero co sprzedałem 7’ke WHY, WHY, WHY![]()
troche tego, troche tamtego.....
Na targach Foto-Video w Łodzi poprosiłem dealera aby przy mnie włączył tryb Silent i One-Shot co prawda nie w EOS1d4 ale w EOS1DX i było tylko niewiele ciszej niż normalnie, po prostu po wciśnięciu spustu było tylko klapnięcie lustra i zwolnienie migawki przy puszczaniu spustu następowała druga faza działania mechanizmów - naciągnięcie migawki, natomiast jak w rękach miałem 5D3 to w trybie Silent prawie nie było słychać nic, a wszystko było w jednym cyklu.
Uwierz - jest spora różnica. (chyba że 1DX ma gorszy tryb Silent od 1D4 i 1D3)
W Makru IV tryb Silent jest zauważalnie cichszy niż Single.
Single ma taki przyjemny metaliczny strzał a Silent przypomina mlaśnięcie![]()
1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII
Tryb cichy
http://www.youtube.com/watch?v=OaG4IQR4Cfw