Nie to, abym miał jakąś szczególną pretensję do sprzedawców. Na swoim fachu - sprzedawców, znają sę wyśmienicie.
O sprzęcie który mają na stanie, wiedzą wszystko. Gorzej jest gdy spytać o coś czego nie posiadają. Chciałem zakupić softbox z rękawem, ale nie dało rady ich przekonać że takie coś istnieje, wiedzieli tylko że istnieją wrota, bo je akurat mieli, ale nie do softboxu oczywiście. Zakupiłem też lampę, powerluxa 300 ale ze starą instrukcją. niby nic trudnego, lecz dla kogoś kto pierwszy raz w życiu miał kontakt z elektronicznym wyświetlaczem, to stanowi problem gdy ikony mają inny wygląd i rozmieszczenie a i sam wyświetlacz jest inny.
To dzięki Twojej opini tam trafiłem i w sumie nie żałuję, następne zakupy chyba też tam zrobię, tylko lepiej się przygotuję do nich od strony technicznej. Nie będę też zadawał już trudnych pytań w rodzaju - co by mi polecili na kontrę do całopostaciowego zdjęcia gdy użyję B-D. Wysłuchują problemu bardzo uważnie i z głębokim zrozumieniem w oczach, ale ponadto, nie ma co oczekiwać podpowiedzi.
Dlatego też pytania zadam na forum a tam - tylko zamówienia.
Co do samych zdjęć : B-D z dyfuzorem - robiłem je w pracowni. Ściany białe. na kontrę dałem softbox 40x120, więc o pełnej mocy nie mogło być mowy.
Ale i tak kolor ciała wyszedł z przewagą czerwieni.
Jednak dało się wybrać trzy produkty, po podciągnięciu w DPP nawet dobrze wyglądają.
B-D kupiłem gdyż wiele dobrego o nim czytałem, teraz już jestem bardziej sceptyczny.
Pewno wiele jeszcze takich rozczarowań mnie spotka, gdyż dopiero rozpoczynam tworzyć córce pracownię