Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Canon A95 czy Canon A610?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie Canon A95 czy Canon A610?

Witam

Zostałem zapytany co sądzę o tych dwóch aparatach (A95 i A610) - niestety nie siedzę w temacie kompaktów. Który byście polecili?

A95 jest chyba starszym modelem, ma mniejszy zoom optyczny z tego co pamiętam...

Z góry dziękuję za odpowiedź

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

jak już to raczej nowszy. A610, jeśli ma to być Canon. Tak na marginesie, niezły sprzęt ma fuji,
    Masz tutaj "magiczny procesor" digic II, który poprawia szybkoć pracy oraz kilka innych bajerów. Najlepiej zajrzyj na strone Canona. Masz tam szczególy techniczne, lub na dpreview czy imaging-resource.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomurbanowicz
    Witam

Zostałem zapytany co sądzę o tych dwóch aparatach (A95 i A610) - niestety nie siedzę w temacie kompaktów.Z góry dziękuję za odpowiedź
    http://www.dpreview.com/reviews/comp...n_a95&show=all

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Oo! Dzięki - qrde, tyle razy oglądam dpreview i nie zauważyłem SIDE-BY-SIDE

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Rzuciłem okiem i nachodzi mnie jedno pytanie - dlaczego A95 jest o 130$ droższy, skoro jest dużo gorszy? Jedynym jego plusem jest to, że chodzi na CF (chociaż dla niektórych to może być minus)
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cena, która widnieje nie jest aktualizowana na bieżąco. To jest wartość orientacjna. Jeśli chcesz znać właściwą, to poszukaj sobie na tej stonie linka do sugerowanego przez nich sklepu.

P.S. jeśli spojrzysz na starsze modele, to też jest cena, mino że nie kupisz już tego sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Rzuciłem okiem i nachodzi mnie jedno pytanie - dlaczego A95 jest o 130$ droższy, skoro jest dużo gorszy? Jedynym jego plusem jest to, że chodzi na CF (chociaż dla niektórych to może być minus)
    jest droższy, bo wyszedł rok wcześniej.
    teraz podobne, a nawet lepsze parametry są już tańsze :grin:

podobnie jest/będzie z 350D - kosztuje 900 USD, a następca 370D będzie dużo lepszy (?) i będzie kosztować 800 USD.

CF jest ok, jeżeli myślisz o przesiadce na lustrzankę później (choć i to może się zmienić). SD mają jedną zaletę: tańsze są dużo szybsze od CF. dopiero te droższe CF im dorównują. poza tym nowe laptopy (i komórki) najczęściej mają już wbudowane czytniki SD, a do CF musisz kupować przejściówkę na PCMCIA...
    pozdro.,
    m.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Rzuciłem okiem i nachodzi mnie jedno pytanie - dlaczego A95 jest o 130$ droższy, skoro jest dużo gorszy?

Wartosc muzealna, czyli doplata za zabytek

Domyślnie

Canon A610. Dlaczego? Lepszi i w szaleńczo niskich cenach np. tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=85778083 ale moze znajdziesz taniej :wink:
    Canon S2 IS + Velbon DF 50

Uprawnienia umieszczania postów