Zaplanowana nieprzydatność?
Wiem, jedzie spiskiem, ale kto wie?
Zaplanowana nieprzydatność?
Wiem, jedzie spiskiem, ale kto wie?
jak to co - gówniana jakość
są urządzenia elektroniczne często bardziej skomplikowane które działają przez 10 czy 20 lat...
padają żeby kupić 5d3 i zbierać na kolejny![]()
z tego co pamiętam na studiach uczyli mnie, że elektronika ma stałe prawdopodobieństwo awarii, czyli statystycznie tak samo często psuje się na początku jak i po jakimś czasie użytkowania - ale to w warunkach idealnych, w świecie realnym dochodzi nierównomierne lutowanie, wygrzanie elementów, kiepska jakość komponentów i przede wszystkim złe projektowanie - bez odrobiny zapasu "mocy" i ze zbyt małą tolerancją.
pstrykacz nie fotograf*
*(przecinek wstawić gdzie kto chce)
No i też się psują.
To co człowiek stworzył zawsze się może zepsuć to po prostu nieuniknione. Rakiety się psują, a co dopiero aparat.
Poza tym piszecie jakby to było nie wiadomo jak popularne zjawisko. Jeśli ten sprzęt jest tak tragicznej jakości to nie wiem po co się jeszcze z nim męczycie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
używam - rachunek zysków (zdjęcia) i możliwych strat (np awarie) jest akceptowalny
płyt pada sporo tak jak sobie czytam na forach
co to znaczy "pada płyta" ? cała nie "pada" tylko jakiś element - producentowi nie opłaca się naprawiać...
musi zarabiać
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
nie prowadzę dziennika z zapiskami o tym co czytam
za to mogę napisać że trzem znajomym z łódzkiej filmówki padły płyty w okresie tak od miesiąca do roku po gwarancji
w ich wypadku "padła płyta" to ocena serwisu, nie grzebali w nich tylko zapłacili za wymianę
żebyś nie czuł się zawiedziony - 5d3 też są fajne i wymagają tańców rytualnych wokół
Update on the Petition to Canon Regarding Freezing 5D Mark IIIs During Video Capture Ť nofilmschool
to ja ponowię - co to znaczy "pada płyta", dlaczego wymienia się ją w całości ?
uszkodzeniu ulega jakiś element na płycie i nikt nie będzie się bawił w wylutowywanie i wlutowywanie, zwłaszcza, że druk na płytach jest z reguły wielowarstwowy i to nie jest taka prosta naprawa jak w radzieckich telewizorachpoza tym sama diagnostyka który to element na płycie może zająć dużo czasu a czas jak wiadomo to też pieniądz - prościej wymienić cały element wykonany w fabryce spełniający normy producenta ....
pstrykacz nie fotograf*
*(przecinek wstawić gdzie kto chce)
Kapitan Wagner