Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Wątek: [bombel] Dział podróze - to podróże

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale brak tego napięcia to poza stanem w pewnym sensie równowagi oznacza niezdecydowanie brak kierunku. Byłoby OK gdyby droga dzieliła zdjęcie bardziej równolegle do przekątnych obrazu.
    Napięcie kompozycyjne wyraźnie rysuje się pomiędzy rytmami form skalnych oraz ich walorami barwnymi (zestawienie karminowej i purpurowej formacji z oranżowym akcentem pośrodku, nb. bardzo malarskie).

Za bardzo koncentrujesz się na nieistotnych pierdołach - ludzik na dróżce nie jest tematem tego zdjęcia - zamiast skoncentrować się na faktycznym podmiocie powyższego obrazu.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 21-06-2012 o 15:12

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Obawiam się, że to jest - niestety - piękna cecha tego forum. Mierzenie linijką, rozpatrywanie czy ktoś na horyzoncie pasuje czy nie do kadru przodem czy tyłem, poznawanie edukacji człowieka na podstawie grubości ramek, dywagacje czy i kiedy dyptyki mają sens, zauważanie, że przekątne się krzyżują nad lub pod podbródkiem fotografowanej osoby...

Słowem sama kwintesencja. I jak nie twierdzić, że miernikiem artyzmu jest linijka?
    Ostatnio edytowane przez bombel ; 21-06-2012 o 15:13

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Wyślij te zdjęcia do galerii. Po co w ogóle tutaj piszesz?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Po co w ogóle tutaj piszesz?
    Zobaczmy - żeby się dowiedzieć na podstawie kolory ramki, co studiowałem? Żeby ktoś mi objaśnił, jaki alegoryczny sens ma rama dla ramiarza i co z tego wynika? Albo... A może żeby zgłębić kiedy i dla kogo dyptyk na sens, a kiedy nie ma?

A może żeby ktoś mi objaśnił, jak ważna jest odległość elementu od prawej (i jednocześnie od lewej - to ważne!) dla artyzmu, i sztuki w ogólności? Szkoda tak a propos, że nie ma podanej tolerancji - tzn ile może wynosić odchyłka. 10 pixeli jeszcze jest źle, ale powyżej 45 już dobrze - to bylaby dobra wskazowka.

Po co jeszcze można tu pisać? Jak sądzisz?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Patrząc na Twoim przykładzie to chyba po to, żeby pompować własne ego i traktować resztę jak podwładnych. Wcale się nie dziwie, że z czasem na innych forach komentarze schodziły u Ciebie na psy. Tak po prostu kierujesz dyskusje, Panie Gospodarz. Jak Pan szczeka to i dwór szczeka.
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 21-06-2012 o 15:45

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Obawiam się, że to jest - niestety - piękna cecha tego forum.
    Obawiam się, że przeszła mi ochota na rozmowę. Czytam z coraz szerszymi źrenicami i dla mnie wystarczy.
    Pozdrawiam i EOT.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 21-06-2012 o 15:50
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Obawiam się, że przeszła mi ochota na rozmowę.
    Pozdrawiam i EOT.
    Skały jak skały. Mnie również. Chyba będzie raczej ogólnie EOT jak w wątku o łożyskach kolejowych.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No cóż, to w takim razie pora podsumować.

Dziękuję wszystkim za wystąpienia, poważnie. Myślę, że gdyby odpowiednio pokierować rozmową, byłaby szansa na porozmawianie o fotografii - nawet się nieźle zapowiadało - szkoda, że zeszło na ramki, ale trudno. W ostateczności, skoro na bezrybiu i rak ryba - miło było pogadać i o ramkach, i centraliźmie, i o odgadywaniu wykształcenia w ostateczności, jeśli już inaczej nie można. A zatem - dziękuję! I to poważnie.

Jeśli czegoś mi żal, to tego, że być może uraziłem Cię dinderi, skoro przeszła Ci ochota na dalsze rozmowy - bo urażanie nie było moim celem. Jak widzisz jestem tu bardzo nowy i pozwoliłem sobie zauważyć coś, co mnei uderzyło jako nowego usera, ale widzę, że powinienem raczej ugryźć się w język (palec). Myślałem - teraz widzę, że całkiem błędnie - że mogę sobie pozwolić na niejaką szczerość, zwłaszcza w obliczu szczerości sądów innych, ale się pomyliłem.

Dzięki za uświadomienie mi tego - nei pierwszy raz zresztą, bo było jeszcze uświadomienie o ślubniakach. Nawet nie wiem, czy wypada mi podziękować Ci teraz za opinie, które wyrażałeś. A co tam, pogrążę Cię jeszcze bardziej! Dzięki za post z opinią o liniach pomiędzy taflami, zabrzmiała na tle innych wynurzeń po prostu normalnie.

Co jeszcze? Sergiusz mimochodem wspomniał, że widział łożyska, co jest o tyle dziwne, że myślałem, że zdjęć tam nie widać. Okazuje się, że to dobrze wróży mojej umiejętności wklejania linków. Świadczy też o Waszej chęci pogadania o fotografiach, a racja, miałem nie mówić, co myślę...

Zauważyłem też z pełnym niedowierzaniem, że aż dwie osoby oceniły ten wątek na trzy gwiazdki, co wydaje mi się wprost niewiarygodne, patrząc na dyskusję. Ejże, zakochaliście się potajemnie?

I kończąc - pewnie jeszcze podrażnię Was, bo już mam plan przejrzenia zasobów pod kątem znalezienia kadrów wysoce centralnych! Czuwaj!

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Nawet nie wiem, czy wypada mi podziękować Ci teraz za opinie, które wyrażałeś. A co tam, pogrążę Cię jeszcze bardziej! Dzięki za post z opinią o liniach pomiędzy taflami, zabrzmiała na tle innych wynurzeń po prostu normalnie.
    Nie wiem, czy teraz starasz się być miły, czy chcesz mi ubliżyć.

Konstruujesz wypowiedzi w bardzo irytujący sposób. Nie wiem czy robisz to świadomie, czy nie. Ale skoro chciałes rozmowy o fotografii, jako gospodarz mogłes pokierowac ją w dowolnym kierunku. Nie skorzystałes z tego. Piszesz jak zwykłe dziecko neo w stylu "paczcie jaki jestem wspaniały, a kto uważa inaczej ten cham i prostak".
    Ja się poczułem obrażony mimo, że więcej agresji skierowałes do kolegów. Dlatego, aby nie wdawać się w polemikę trollerską, usuwam się z wątku.

Przeżywaj zachwyty nad swoja wspaniałością bez mojego udziału.
    Z wielką przyjemnością dodaje Cię do ignorowanych.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Szczerze jestem zdziwiony. Powiedziałem co, to uważałem za coś normalnego: Ty wypowiedziałeś się normalnie, ja za to poidziękowałem. Jeśli to uważasz za irytujące i podejrzewasz, że tym chciałem Cię obrazić - to nie wiem, co mógłbym powiedzieć jeszcze.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów