Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
No i jak tu nie kochać tego forum?
@ allxages - co prawda akurat nie Ciebie miałem na myśli mówiąc o ramkach jako ważnych argumentach, ale widzę, że poczułeś się wywołany i bardzo ładnie odpowiedziałeś!Podejrzewasz, co studiowałem na podstawie ramek? Gratuluję, serio. Mówię śmiertelnie poważnie - mam naprawdę duże uznanie dla ludzi, którzy rozpoznają co kto studiował na takich podstawach. Uznanie tym większe, że mnie by to nawet do głowy nei wpadło.
Co do reszty - szczerze mnie fascynują ludzie mierzący artyzm linijką. Odległosc od lewej taka sama jak od prawej? To znaczy centralnei? A to nie, to niedobre. Zaraz zaraz, a tu odległości się różnią! Aaa, to dobre, to dobre...
Mam dla takich ludzie niekłamany podziw. Więcej powiem, nie tylko podziw, szczery zdziw nawet.Zawsze uważałem, że w sztuce dobra linijka to podstawa sukcesu.
Rany boskie, może to racja! No plama jest... Ale jakby Ci kolega powiedział na podstawie ramek, ja nie studiowalem zootechniki, więc myślę, że mógbłyś mi ten raz wybaczyć. A to drugie? Może to drugie to przynajmniej krowa? Przy okazji - jak mówimy o zdjęciu 10 - sam chciałbym, żeby te linie biegły inaczej, ale nie mogłem podskoczyć tak wysoko przy tej okazji. Ale przyznaj - sklejka z sensem!
Jeśli allxagesowi podobało się akurat to zdjęcie, to miło mi donieść, że jest jednym z tych, które znalazło uznanie na 1x.com, a nawet było tam w kilku wyborach (popularne, wybrane, czy jakieś tam).
No i proszę - wystarczyło odpowiednio zachęcić, i rozmowa o fotografii jest. Czyli da się.Proszę się tylko zachowywać i nei dawać tu zdjęć (jak allxages) tylko linki (jak Dinderi, dziękuję za to przy okazji). Jeśli się da, proszę o zamianę tego zdjęcia na link, a jeśli juz nei da się edytować, to przynajmniej proszę o nie powtarzanie.
To zdjęcie byłoby fajne jakby nie było tej osoby. Ale Sergiusz, na zdjęciu Pańczuka masz rozdzielelnie idealnie na pół horyzontu, a osoba też jest centralnie. Więc się zdecyduj, bo nie widzę różnicy.
Wierzcie mi, to zdjęcie jest lepsze z osobą.![]()
I jeszcze wyjaśnienie: allxages, jeśli poważnie wierzysz, że powiedziałem, że gardzę WPP, to znaczy, że źle Cię oceniłem. Mianowicie miałem lepsze zdanie, przepraszam zza ten niesłuszny osąd... Ale mam nadzieję, że wiesz, co tak naprawdę wtedy powiedzialem, a teraz tylko zażartowałeś. To tylko tytułem wyjaśnienia, a teraz czekam na dalszy rozwój dyskusji.
Linia horyzontu nie dzieli tego zdjęcia na dwie połowy.
bombel-
Do tego zdjęcia nie można też podać linka bo strona jest fleszowa.
No widzisz, ja przynajmniej potrafię odgadnąć czego nie studiowałeś, a Ty jednak nie odgadłeś przyczyn mojego wywodu o ramkach. Nie, nie poczułem się wywołany. Wybacz, ale Twoja osoba nie wywołuje we mnie żadnych emocji, aby czuć się do czegokolwiek wywoływany. Wyraziłem opinię, którą byś zrozumiał jakbyś....ale że nie, no to co ja Ci poradzę? ;-)
Szczerze mówiąc to dla mnie akurat 1x.com jest strasznie nudnym serwisem i tak cholernie powtarzalnym, że jak w 2008 go odkryłem to po miesiącu miałem wrażenie, że oglądam non stop te same 10 schematów zdjęcia. Z ciekawości wszedłem dzisiaj rano po kilku latach na tą stronę i...poczułem się jakbym nic nie stracił. Tak więc, tak jak Ty gardzisz WPP, tak ja gardzę 1x.com ;-) A problemem tam nie są złe zdjęcia, bo technicznie to one są często OK (gusta pominę, bo to osobista sprawa), tylko selekcja, która doprowadziła do tego że mam wrażenie że wszyscy autorzy to tak na prawdę te sama osoba, która zarazem jest moderatorem serwisu.
Ja zmienić tego nie mogę. Ale Marcin tutaj widzę zagląda, więc może zmieni. No bo on to może wszystko
PS. Gardzę to oczywiście skrót myślowy.
Ostatnio edytowane przez allxages ; 21-06-2012 o 14:02
To w takim razie nei zamieszczajcie zdjęć innych. Mówię to na podstawie własnych doświadczeń - czasem człowiek nei czyta podpisów czy treści postów, tylko ogląda same obrazki, a nie chcialbym odpowiadać za zdjęcia innych.
A wracając do 'meritum': no i jak tam linijki? Grzeją się do czerwoności?![]()
Zdjęcie jest adekwatne do dyskusji i mogłoby zostać. Do tego jest dokładnie podpisane.