Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Wątek: [bombel] Dział podróze - to podróże

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    8. w podróży może się zdarzyć niejedna krowa
    Jakem wykształcony zootechnik, ta krowa to byk

Ciekawa kolorystyka. Przypomina mi moje stare fotografie wykonane na filmie Kodaka i wołane w pewnym prowincjonalnym labie australijskiego interioru. Mieli tam chyba dośc leciwą chemię i zdjęcia wyszły bardzo podobnie. Co uważam za wielkie szczęście.

Bardzo podoba mi się 7. Uwielbiam takie minimalizmy i odejscie od "złotego podziału". Podoba mi sie bardzo.

Co do 10, jakkolwiek przyjemna feeria barw i form, to jednak wydaje mi sie, że linie powinny byc proste. Przyczym pewnie dlatego, że nie są odbicia układają się, jak się układają. Interesujący pomysł, ale kadr taki sobie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Odnoszę wrażenie, że wykupiłeś abonament jakiś na CB i uważasz, że masz prawo żądać takich opinii jakie Ty chcesz, a wszystkich innych traktujesz jak błaznów na swoim dworze.

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    He he, czekałem tylko na wzmiankę o ramkach.

Kwestia sklejek i ramek - wiedziałem z góry, że ktoś się ładnie przyczepi - jest drugorzędna, choć miło, że zauważacie takie rzeczy. Martwi mnie, że akurat to stanowi argument, ale jak się nie ma co powiedzieć, zawsze to fartownie powiedzieć, że ramki do niczego. Nic nie wnosi, ale jak mądrze brzmi! Cieszy mnie też treść przekazu, że sklejki są 'bez jakiegokolwiek związku' - widzę bowiem, że krytyk się stara.

[....]
    Ja się ramek wcześniej nie czepiałem, bo akurat potrafię je zignorować. Ale jak już o nich mowa to ramka jest zdecydowanie argumentem, bo świadczy o podejściu fotografa/artysty do estetyki. Obiad o którym pisałeś też był podawana na brzydkiej i poobijanej zastawie?

Dyptyk to kolejna sprawa. Jest to forma wyrazu twórczego. Nie wiem czy studiowałeś kiedykolwiek coś związanego ze sztuką, patrząc na ramki podejrzewam że niestety nie, ale musisz wiedzieć że dyptyk czy też tryptyk ma bardzo silny przekaz i w rzeczywistości BARDZO trudno to dobrze dobrać. Tak więc też ma wpływ na na opinię i ocenę prac. I powiedzmy, że o ile sklejka na 6 jest dla mnie OK (chociaż powiedzmy, że daję Ci fory jako forumowy kolega ;D) to na 5tce jest totalnie z czapy. Jestem przekonany, że jakbym widział zdjęcia z 5tki osobno to zrobiłyby na mnie lepsze wrażenie (zwłaszcza to z lewej).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A mnie się 10tka podoba
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 21-06-2012 o 10:14 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W wątku zdjęcia są różne, kwadratowe i podłużne. Stąd te ramki bo bez nich byłoby nijako. Każdy ramiarz wie, że oprawa niesie obraz a im słabszy tym oprawa ozdobniejsza. Kolejne słabe zdjęcia. I o ile nie mam gustu to nie przepadam za centralnym kadrowaniem i nieostrymi zdjęciami takimi jak 8. 7 chyba jest najbliższa trójpodziału tyle, że jak dla mnie w tym minimalizmie jest za duży bałagan w szczegółach po prawej.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ja tam jestem zootechnik i jedyne kompozycje jakie "literalnie" studiowałem, to anatomia bydła domowego. Mam prawo zatem się nie znać. Ale pomimo, że nie uważam tutejszych zdjęc za błednie skomponowane, to zakładam, że moge się mylić, bo powód jest w pierwszym zdaniu.

Zakładam tez, że ktoś może nie lubić centralnego kadrowania. Ale, ja akurat uważam, że dobre zdjęcie, centralnie wykadrowane, jest dużo atrakcyjniejsze od "dobrze", w trójpodziale wykadrowanego, słabego zdjęcia .
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zakładam tez, że ktoś może nie lubić centralnego kadrowania. Ale, ja akurat uważam, że dobre zdjęcie, centralnie wykadrowane, jest dużo atrakcyjniejsze od "dobrze", w trójpodziale wykadrowanego, słabego zdjęcia .
    Teoretycznie zgadzam się w stu procentach. Widziałeś gdzieś takie zdjęcie?

Domyślnie

Dobre zdjęcia centralnie wykadrowane?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Dobre zdjęcia centralnie wykadrowane?
    Teoretycznie wszystko jest możliwe. Nawet suma kątów trójkąta może mieć 270 stopni. Stąd moja prośba o link do takiego zdjęcia.

Domyślnie

Z oficjalnej strony nie da rady wkleić bo flash, ale...

Adam Pańczuk / Sputnik Photos - W ramach projektu IS(not).

Jeden z wielu przykładów....

PS. To zdjęcie na stronie jak i na wydruku w książce ma zupełnie inną kolorystyke. Polecam zobaczenia oryginału jednak...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może nie róbmy sobie jaj - z 10-20% (jak nie więcej) klasyki fotografii najbardziej znamienitych autorów stanowią "kadry centralne", o malarstwie przez litość nie wspominając.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 21-06-2012 o 13:23

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Niezła fota. Ale gdzie ona centralnie kadrowana?

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów