Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Co poprawić w takim zdjęciu?

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    No to Chuckyy masz swoją dyskusję o świetle ;/

Wyluzujcie już - OKO? Nie wystarczy "kodu" przeciągnąć narzędziem rozjaśnianie z ustawieniem na cienie?
    Przecież teraz to już akademicki spór o to w którym momecie chrom zmienia się w plastik.
    No właśnie :/
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przyznajcie, że flaga belgijska zaczęła wam przeszkadzać dopiero jak akustyk ją zauważył.

Super jest osiągnąć efekt bez flagi robiąc zdjęcie od nowa i szukując rozwiązania w samym fotografowaniu. Usunięcie tego w PS-e to jednak też sztuka, jak widać można to zrobić na wiele sposobów.

Tak, czy inaczej buduję w domu na stole mini studio i spróbuję osiągnąć taki efekt.

To jest to, co w CB lubię najbardziej :smile: , takie wątki prowokują mnie do podjęcia próby osiągnięcia podobnych efektów.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Przyznajcie, że flaga belgijska zaczęła wam przeszkadzać dopiero jak akustyk ją zauważył.
    Nie moge sie z tym zgodzic, bo byla to pierwsza rzecz, ktora i mnie w oko ubodla. Jednak do watku zasiadlem po czasie - ale to nie o to chodzi kto pierwszy, tylko czy ten kto to wypunktowal, ma racje ;-)

To jest to, co w CB lubię najbardziej :smile: , takie wątki prowokują mnie do podjęcia próby osiągnięcia podobnych efektów.
    Mnie tez - i to jest wlasnie fajne w CB

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

.
    Ja przyznaję się bez bicia, że dopiero wtedy ją zauważyłem. Po to właaśie daje się zdjęcia pod ocenę innym, bo czasami pewnych rzeczy nie widać, dopóki ktoś ich nie wytknie

Super jest osiągnąć efekt bez flagi robiąc zdjęcie od nowa i szukując rozwiązania w samym fotografowaniu. Usunięcie tego w PS-e to jednak też sztuka, jak widać można to zrobić na wiele sposobów. .
    Tę drugą sztukę posiadłem z racji wykonywanego zawodu - nad pierwszą - pracuję
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Ja przyznaję się bez bicia, że dopiero wtedy ją zauważyłem.
    Ja nigdy nie zajmowałem się fotografią profesjonalnie, nie analizowałem zdjęć reklamowych i pewnie dlatego nie zauważam takich elementów, oceniam foto ogólnie, jak przeciętny konsument.

Dyskusje na CB powodują, że zmieniam sposób potrzenia na zdjęcia i np. denerwują mnie przepalone foty w gazetach itp.. Teraz również fotografie produktów w katalogach i reklamach będę pewnie oglądał dokładniej. Chyba się z CB wypiszę bo dojdę do stanu paranoi.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dyskusje na CB powodują, że zmieniam sposób potrzenia na zdjęcia i np. denerwują mnie przepalone foty w gazetach itp.. Teraz również fotografie produktów w katalogach i reklamach będę pewnie oglądał dokładniej. Chyba się z CB wypiszę bo dojdę do stanu paranoi.
    Tu nie chodzi o paranoje, tylko o hobby :razz:

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A tak na powaznie - to mam pytanie odnosnie mojego zdjecia "meskiej wersji" ze str nr 4.
    Czym byscie oswietlali butelke, gdybyscie robili takie zdjecie?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na pewno podświetliłbym ciecz (z tyłu). Penwie spróbowałbym wyrysować światłem boki, by się nei zlewały jak na Twojej męskiej wersji z tłem.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A tak na powaznie - to mam pytanie odnosnie mojego zdjecia "meskiej wersji" ze str nr 4.
    Tez bardzo chetnie sie dowiem :wink:
    5D + L

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    To, co??? Nikt nie ma pomyslu???

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów