No właśnie :/Zamieszczone przez Michu (Pentax)
No właśnie :/Zamieszczone przez Michu (Pentax)
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Przyznajcie, że flaga belgijska zaczęła wam przeszkadzać dopiero jak akustyk ją zauważył.![]()
Super jest osiągnąć efekt bez flagi robiąc zdjęcie od nowa i szukując rozwiązania w samym fotografowaniu. Usunięcie tego w PS-e to jednak też sztuka, jak widać można to zrobić na wiele sposobów.
Tak, czy inaczej buduję w domu na stole mini studio i spróbuję osiągnąć taki efekt.
To jest to, co w CB lubię najbardziej :smile: , takie wątki prowokują mnie do podjęcia próby osiągnięcia podobnych efektów.
Pozdrawiam
PrzemoC
Nie moge sie z tym zgodzic, bo byla to pierwsza rzecz, ktora i mnie w oko ubodla. Jednak do watku zasiadlem po czasie - ale to nie o to chodzi kto pierwszy, tylko czy ten kto to wypunktowal, ma racje ;-)Zamieszczone przez Przemoc
Mnie tez - i to jest wlasnie fajne w CBZamieszczone przez Przemoc
![]()
Ja przyznaję się bez bicia, że dopiero wtedy ją zauważyłem. Po to właaśie daje się zdjęcia pod ocenę innym, bo czasami pewnych rzeczy nie widać, dopóki ktoś ich nie wytknieZamieszczone przez Przemoc
Tę drugą sztukę posiadłem z racji wykonywanego zawodu - nad pierwszą - pracujęZamieszczone przez Przemoc
![]()
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Ja nigdy nie zajmowałem się fotografią profesjonalnie, nie analizowałem zdjęć reklamowych i pewnie dlatego nie zauważam takich elementów, oceniam foto ogólnie, jak przeciętny konsument.Zamieszczone przez chuckyy
Dyskusje na CB powodują, że zmieniam sposób potrzenia na zdjęcia i np. denerwują mnie przepalone foty w gazetach itp.. Teraz również fotografie produktów w katalogach i reklamach będę pewnie oglądał dokładniej. Chyba się z CB wypiszę bo dojdę do stanu paranoi.![]()
Pozdrawiam
PrzemoC
Tu nie chodzi o paranoje, tylko o hobby :razz:Zamieszczone przez Przemoc
A tak na powaznie - to mam pytanie odnosnie mojego zdjecia "meskiej wersji" ze str nr 4.
Czym byscie oswietlali butelke, gdybyscie robili takie zdjecie?
Tez bardzo chetnie sie dowiem :wink:Zamieszczone przez Pikczer
5D + L
To, co??? Nikt nie ma pomyslu???Zamieszczone przez Pikczer