Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Co poprawić w takim zdjęciu?

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie Co poprawić w takim zdjęciu?

Natchniony jednym z postów z tego działu
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7644
    pobawiłem się wczoraj i pstryknąłem coś takiego
    Ludzi o większym doświadczeniu w temacie prosiłbym o wytknięcie ewentualnych błędów - dzisiaj zamierzam pokombinować dalej - m.in. ze szkłem jako podstawą aby uzyskać ładny efekt odbicia
    Ostatnio edytowane przez chuckyy ; 01-02-2006 o 10:25
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

niemiecka flaga na zawleczce mi jakos srednio podchodzi.

poza tym jest dobrze jak na moje oko.
    www albo tez flickr

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk

Rozumiem, że masz na myśli to odbicie? Faktycznie, coś tam jest nieciekawego... musze pomyśleć jak to zniwelować
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Masz oko Przez dłuższy czas nie mogłem tej "flagi" znaleźć!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ech... no bo flaga jest bardziej belgijska
    www albo tez flickr

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Masz oko Przez dłuższy czas nie mogłem tej "flagi" znaleźć!
    Być może to wina jasności monitora Na przyciemnionym pewnie tego nie widać

Akustyk, a może masz pomysł jak wyeliminować ten nieciekawy efekt? Zdjęcie robiłem w zaciemnionym pokoju, jedynym źródłem światła była lampka za buteleczkę. Światło zostało rozproszone przez kilka kartek folexu, który robił jednocześnie za tło.

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Być może to wina jasności monitora Na przyciemnionym pewnie tego nie widać

Akustyk, a może masz pomysł jak wyeliminować ten nieciekawy efekt? Zdjęcie robiłem w zaciemnionym pokoju, jedynym źródłem światła była lampka za buteleczkę. Światło zostało rozproszone przez kilka kartek folexu, który robił jednocześnie za tło.
    kiedys tego typu fotki robilo sie z cala "pompa" z ustawianiem/usuwaniem kazdego bliku na fotografowanym przedmiocie
    dzis kazda z tych spraw zalatwia sie w PSie. ewentualnie wogole nie fotografuje sie produktu tylko robi sie model 3d.

ale jezeli naprawde chcesz to usunac postaw scianke z bilego karotnu, wytnij otwor na obiektyw i bedzie ok
    dawno dawno temu robiac aramture lazionkowa przy zblizeniach korzystalem softboxu wlkadajac w dziurke zamiast panika lamy obiektyw
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    ale jezeli naprawde chcesz to usunac postaw scianke z bilego karotnu, wytnij otwor na obiektyw i bedzie ok
    albo tez ciemny karton, zeby ukryc ciemny obiektyw. ale bialy chyba lepszy bo nie doda cieni.

jakims rozwiazaniem moze byc tez dluzsza ogniskowa, a dokladniej wieksza odleglosc fotografowania.

last but not least - do fotografowania tylko i wylacznie ciemne klamoty na grzbiecie
    www albo tez flickr

Miasto
    Września

Domyślnie

albo tez ciemny karton, zeby ukryc ciemny obiektyw. ale bialy chyba lepszy bo nie doda cieni.

jakims rozwiazaniem moze byc tez dluzsza ogniskowa, a dokladniej wieksza odleglosc fotografowania.

last but not least - do fotografowania tylko i wylacznie ciemne klamoty na grzbiecie
    To było robione 50, czyli po kropie 80 Pobawię się dzisiaj

BTW - wiem, że teraz robi się 3d, ale ja tych fotek nie robię do reklam, tylko dla własnej nauki i własnej satysfakcji

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    To było robione 50, czyli po kropie 80 ...
    i bardzo dobra ogniskowa
    przy dluzszych jak sugeruje akustyk zaczal bys tracic glebie
    a to w tego typu fotografii bardzo wazna rzecz
    ...

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów