Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Pentax obniża ceny

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    ...Cena może być po prostu zbliżeniem się do tej, jaką zaoferuje król mikrofalówek ...
    Twoje opinia o Samsungu ma chyba wyraźnie pejoratywny wydźwięk, co jest moim zdaniem niesłuszne. Samsung to nie jest bowiem pierwszy lepszy koreański producent taniej elektroniki, ale jeden ze światowych liderów we wdrażaniu najbardziej zaawansowanych technologii. Dość powiedzieć, że do Samsunga należy rekord wielkości telewizyjnych ekranów w technologii plazma. Osobiście widziałem przy highwayu taki ekran wielkości ulicznego bilboardu, będący właśnie najlepszą reklamą tak technologii, jak i firmy jako takiej (inne tego typu ekrany, których w USA mnóstwo, są ekranami typu rzutnikowego, co łatwo poznać po jego grubości).

Domyślnie

Jurek - śledzę rynek elektorniczny i doskonale wiem, jaką Samsung ma pozycję, osiągnięcia i renomę (obecnie). I z tego powodu też fuzja Pentax-Samsung jest IMHO lepsza niż Sony-Minolta.
    Mam nadzieję, że dzięki rozpędzonej machinie, Samsung stanie się poważnym zagrożeniem dla Canona w niedalekiej przyszłości - na czym skorzystamy my wszyscy.
    A co siętyczy wydzwięku... Owszem, był pejoratywny. Bo ja taka złośliwa świnia jestem

Odpowiadając na maila Mariuszosa nie znałem wszystkich danych. Może rzeczywiście umowa między P. i S. mówiła o strefie wpływów?
    Jedno wydaje mi się pewne na chwilę obecną: Samsung z pewnością nie wchłonie Pentaksa. I nie wynika to z mojego "chciejstwa". Po prostu każdy, kto choć trochę zagłębił się w mentalność tamtego regionu, wie doskonale, że Japońce uważają się po prostu za lepszą (może złe słowo) rasę.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Mariuszos
    Guest

Domyślnie

Mariuszos - z owym podziałem rynku to dość ciekawa teoria, lecz chyba nie do końca trafiona.
    Poczekamy a wszystko sie wyjasni. Poki co, mamy nową lustrzankę Pentax sprzedawaną tylko w Azji i Kanadzie oraz bliźniaczego Samsunga sprzedawanego reszcie świata.

obecenie szkła z seri Limited w kolorze czarnym również nie są dostępne w europie.
    Niestety... tylko 40 f/2.8 DA Limited można bez problemu kupić.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów