Cytat Zamieszczone przez robhary Zobacz posta
Wątek: Sprzęt do ślubów ...
Wiem że zostane poproszony o przeczytanie całego wątku dot.sprzętu do slubu ale ..... brakuje tego najważniejszego "czasu".

Tak więc proszę o pomoc w skompletowaniu osprzętu do EOS 5D Mark II
Fotografia w 90 % to reportaż ślubny
- zdjęcia w domu pana młodego i pani młodej ---- jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
- kościół -------------------------------jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
- sala weselna -------------------------jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
- zdjęcia w plenerze --------------------------- jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
doatkowo akcesoria potrzebene do w/w zdjęć : lampa błyskowa , statyw do aparatu , osprzęt oświetleniowy , wszelkiego rodzaju filtry itp. .....

Proszę o podanie już sprawdzonych np. obiektywów Canona lub ich zamienników ( dobra jakość samogo sprzętu i końcowego rezultatu )

Z poważaniem Robert
Korzystając z okazji podepnę się pod pytanie kolegi bo nie jest kompletne. Mam aparat 5mkII i lampę 580exII proszę mi doradzić bo niedawno odkryłem że głowice lampy można ustawić w różne strony. Proszę mi napisać 1. przygotowania 2. Ceremonia ślubna 3. Wesele 4. plener. Jak mam ustawić głowicę lampy w każdym przypadku Na wprost, na 40 st. do góry, w lewo, w prawo, do tyłu, i inne?