Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Mieszany widok

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez kawalek Zobacz posta
    może i na odwrót ale po pierwsze wszystko da się zrobić bez odrywania oka od wizjera (w C nie da się np zmienić pracy AF bez odrywania oka od wizjera) po drugie w N nic się samo nie przestawi przez przypadek bo zawsze trzeba nacisnąć dwa przyciski naraz żeby coś przestawić
    Co proszę????
    1. Dlaczego niby nie da się zmienić trybu AF bez patrzenia?
    2. Nigdy mi się nic "samo" nie przestawiło

Powyższe oczywiście dotyczy modeli xxD i wyższych. W xxxD mógłbym zrozumieć Twoje argumenty
    1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Coś już napisał Awatar kawalek
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez duperel Zobacz posta
    1. Dlaczego niby nie da się zmienić trybu AF bez patrzenia?
    A wyświetla się u Ciebie w wizjerze info czy masz one shot czy al focus ? u mnie w 5D nie musisz spojrzeć na wyświetlacz jakie jest ustawienie.

Cytat Zamieszczone przez duperel Zobacz posta
    2. Nigdy mi się nic "samo" nie przestawiło
    jak masz ustawioną korekcję ekspozycji (duże kółko) to potrafi się samo przestawić jak aparat jest np. przy pasku
    5D x2 | 28+50+85

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

A wyświetla się u Ciebie w wizjerze info czy masz one shot czy al focus ? u mnie w 5D nie musisz spojrzeć na wyświetlacz jakie jest ustawienie.
    W 1Dynce jest trochę łatwiej bo jest tylko one shot i servo więc zmiana bez odrywania oka od wizjera to nie problem.
    W poprzednich puszkach pamiętałem czy trzeba kólkiem pokręcić w prawo czy w lewo i też zmieniałem bez patrzenia na górny wyświetlacz.

jak masz ustawioną korekcję ekspozycji (duże kółko) to potrafi się samo przestawić jak aparat jest np. przy pasku
    Tego nigdy nie miałem. Przecież żeby wprowadzić korektę do ekspozycji dużym kółkiem musi być aktywny pomiar (kilka sekund po wciśnięciu spustu do połowy) a poza tym widać to w wizjerze, na drabince światłomierza
    1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów