Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Femme Fatal

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

yarson - dziękuje za odpowiedź ... jednak co do ostatniego cytatu się nie zgodzę jeżeli ktoś nie ma ochoty to przecież nie musi odpowiadać i nie jest guzik wart bo jeżeli odpowiedź jest sensowna to jest dla mnie on cenny i dziękuje za niego ... ale ja widzę odpowiedzi typu że wątek mam przenieść do tematu humor itp. to tak wtedy dla mnie jest guzik wart ...

W sumie teraz też nie wiem co robić ... Kupić lampę ? Obiektyw ? czy odkładać dalej bo z 1000zł to i tak nic nie zdziałam ...
    Ostatnio edytowane przez Femme Fatal ; 31-08-2012 o 14:59
    Canon 70D + Canon 50mm 1.8

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Femme Fatal Zobacz posta
    W sumie teraz też nie wiem co robić ... Kupić lampę ? Obiektyw ? czy odkładać dalej bo z 1000zł to i tak nic nie zdziałam ...
    Nie wiem no.. ja tam pierwszy slub 5 lat temu robilem z 30D + kit + EF50/1.8 + ex430 i jakos od biedy powiedzmy ze ocenilbym te zdjecia na 2/10 :]
    ale dzisiaj, z perspektywy czasu radze Ci dolozyc drugiego tysiaka i miec jakies w miare narzedzie pracy (np. sigma 30/1.4), niz ubolewac nad tym, co bedzie zbyt ciasne z EF50/1.8, albo plaske, nijakie z KIT'a lub wyprane z jakiegokolwiek klimatu badz atmosfery, kiedy kadr naswietlony bedzie glownie fleszem ;]
    nie pomoga dobre checi, z gow..a bata nie ukreci.
    fotografia to drogi sport, cholernie drogi.
    im wiecej w niego zainwestujesz - tym wiecej dostaniesz.
    a ty chcesz zainwestowac praktycznie znikoma kwote, powiedzialbym wrecz ze ponizej rozsadnego minimum.
    spodziewaj sie miernych efektow z takiej inwestycji - od razu mowie ;]
    (juz pomijam, ze nikt tu nie wspomnial ze LR/PS to takie samo narzedzie jak obiektyw, czy lampa blyskowa - no ale to tak btw.)
    dozbieraj 2000 pln i wtedy jest o czym rozmawiac :>
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    OX, UK

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ale dzisiaj, z perspektywy czasu radze Ci dolozyc drugiego tysiaka i miec jakies w miare narzedzie pracy (np. sigma 30/1.4),
    Znalazlem wlasnie informacje, ze Sigma ma tez 28mm f/1.8, ktory przy okazji dziala na FF.

Czy macie moze jakies doswiadczenia z tym obiektywem? Ktory warto kupic do cropa (60D)? Perspektywa przejscia na FF jest conajmniej nienatychmiastowa ;-)
    Stronka slubna (dopiero zaczynam)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów