Strona 97 z 150 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Coś już napisał Awatar Femme Fatal

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

kawalek - tak tylko jeszcze żebym miała czas na przeczytanie całego forum ... niestety pracuje ogarniam dom i do tego mam dziecko więc raczej czasu nie znajdę.

fleder - :P hehe no tak tak podatki przede wszystkim pamiętam mam swoją firmę więc problemu nie będzie :P

Fajną stronkę znalazłam STRONA tu można zobaczyć co jakim aparatem i jakim obiektywem można zrobić
    Ostatnio edytowane przez Femme Fatal ; 31-08-2012 o 14:25
    Canon 70D + Canon 50mm 1.8

Coś już napisał Awatar kawalek
    Miasto
    Warszawa

A na robienie ślubów za darmo znajdziesz? przecież to ok 12h pracy w dniu ślubu i co najmniej dwa razy tyle na selekcję zdjęć i obróbkę.
    Polecam pozostać przy robieniu zdjęć widoczków i dzieci.
    5D x2 | 28+50+85

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Używane 35 f/2 lub lepiej 28 1.8 USM + Nissin 622

kawalek - za Twoje cenne rady już podziękuje jeśli można mój cenny czas za przeproszeniem nie Twoja sprawa

Coś już napisał Awatar kawalek
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Femme Fatal Zobacz posta
    kawalek - za Twoje cenne rady już podziękuje jeśli można mój cenny czas za przeproszeniem nie Twoja sprawa
    sama poruszyłaś temat czasu ;P

Nie lubię podejścia dajcie mi gotową receptę bo chce robić śluby. No tak lekko to nie ma niestety. Trzeba poświecić czas zainwestować pieniądze w sprzęt a nie pisać, że się będzie szukało klientów dla których będzie się robiło za darmo. To nie jest sposób na wejście w robienie zdjęć ślubnych.
    5D x2 | 28+50+85

kawalek - dziękuje za wyrażenie swojego zdania jak będzie to się okaże póki co staram się zdobyć jak najwięcej informacji jednak czytanie całego forum będę szczera nie ma szans za dużo tego miesza mi się to wszystko kiedyś już próbowałam bez skutku raczej większego dlatego spróbowałam w ten sposób jednak jak ktoś konkretnie odpowiada na moje pytanie jest mi łatwiej zrozumieć i przetrawić taką wiadomość dlatego jeżeli ktoś nie ma na to ochoty po prostu niech nie odpowiada bo złośliwe dogryzanie jest tylko zaśmiecaniem bo mnie to nie ruszy po prostu ...a jeżeli ktoś ma ochotę mi odpowiedzieć i doradzić będę bardzo wdzięczna i tyle na temat myślę ...

Bywalec Awatar yarson
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kawalek Zobacz posta
    Jak hydraulik zaczyna prace to nie robi za darmo bo się uczy. Prawda?

Są inne sposoby, żeby się uczyć. Robienie „za darmo bo się uczę” to psucie rynku. Kilkakrotnie mi klienci odpisywali, że nie skorzystają z oferty bo im ktoś zrobi za darmo, bo się uczy.
    Czytaj całość a nie wyrywkowo, przecież napisała w pierwszym poście:
    więc postanowiłam również spróbować póki co oczywiście chce robić zdjęcia za darmo jako ktoś dodatkowy nie odważyła bym się takiej odpowiedzialności na siebie wziąć w końcu to ślub !
    Jak porównujesz do hydraulika, to tak początkujący hydraulik "grzebie" sobie sam u siebie i uczy pod okiem już specjalisty-jak ma takową możliwość...
    kawalek - tak tylko jeszcze żebym miała czas na przeczytanie całego forum ... niestety pracuje ogarniam dom i do tego mam dziecko więc raczej czasu nie znajdę.
    Nie Ty jedna masz dzieci i pracę...
    Zacytuję wypowiedź kilkanaście postów wcześniej:
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja odczytuję to mniej więcej tak: mojego czasu szkoda, ale wasz czas poświęcony na odpowiedzi jest dla mnie guzik wart.
    A do nauki wystarczy Ci kit + dokupiona lampa, jak sie nauczysz co fotografować w takim reportażu (gdzie stanąć itd) to wtedy pomyśl nad lepszym, jaśniejszym szkłem...
    I całego forum czytać nie musisz, wystarczy wpisać w szukajkę co do 1000 zł i Ci "wywali" dużo tematów...

yarson - dziękuje za odpowiedź ... jednak co do ostatniego cytatu się nie zgodzę jeżeli ktoś nie ma ochoty to przecież nie musi odpowiadać i nie jest guzik wart bo jeżeli odpowiedź jest sensowna to jest dla mnie on cenny i dziękuje za niego ... ale ja widzę odpowiedzi typu że wątek mam przenieść do tematu humor itp. to tak wtedy dla mnie jest guzik wart ...

W sumie teraz też nie wiem co robić ... Kupić lampę ? Obiektyw ? czy odkładać dalej bo z 1000zł to i tak nic nie zdziałam ...
    Ostatnio edytowane przez Femme Fatal ; 31-08-2012 o 14:59

Uzależniony

Femme Fatal - ucz się robić piękne zdjęcia ludziom, w słabym oświetleniu. Na ślubach się tego nie ucz, bo się tylko zestresujesz i zniechęcisz. Pałasz pasją do fotografii - to dobrze. Zamierzasz wejść w śluby dlatego, bo zobaczyłaś że ktoś bierze pieniądze za słabe(?) zdjęcia - to niedobrze. Z pytań jakie zadajesz wynika, że niewiele wiesz o fotograficznej kuchni, a już rozstawiasz po kątach bardziej doświadczonych kolegów.
    Na Twoim miejscu zacząłbym od wybrania paru fotografii, które Cię urzekły i chciałabyś właśnie takie robić, i dowiedzenia się dzięki czemu one są właśnie takie a nie inne. Takie mam zdanie..

Kuba - już tłumaczyłam o co mi chodziło z tymi zdjęciami ślubnymi ... nie dlatego zamierzam wejść w śluby bo zobaczyłam słabe zdjęcia tylko dlatego że zobaczyłam słabe zdjęcia w ogóle się odważyłam o tym pomyśleć ... dzięki wielkie za pomysł bardzo przydatna odpowiedź

Strona 97 z 150 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów