Rozumiem że problemem 5D I i II jest AF.. czy on sobie poradzi w robieniu zdjęć podczas szybkich tańców ?? bo 7D daje radę bardzo ładnieI czy warto dopłacać drugie tyle na 5D MKII czy lepiej wziąć 5D + jakąś puszkę ?
Rozumiem że problemem 5D I i II jest AF.. czy on sobie poradzi w robieniu zdjęć podczas szybkich tańców ?? bo 7D daje radę bardzo ładnieI czy warto dopłacać drugie tyle na 5D MKII czy lepiej wziąć 5D + jakąś puszkę ?
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
da się ale tylko na środkowym.
Nie miałem 5D więc trudno mi porównać do mk2.
Co do AF w mk2 to ja jestem przyzwyczajony do środkowego. Wcześniej miałem A700 i pewne doświadczenie juz nabyłem do słabego AF wiec to dla mnie nie jest problem![]()
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
Może i AF w 7D jest szybszy, ale w żaden sposób to nie zastąpi jakości obrazka z 5DII. Na km wyczuję obrazek z 7D i 5DII. Przez jakiś czas równorzędnie używałem tych body, zwłaszcza na weselu i pomimo bardzo dobrego AF, z 7D zawsze było mniej wybranych zdjęć.
Teraz nie muszę się przejmować obrazkiem 7D, bo na takie okazje biorę 5DII i 5DIII i jestem w pełni zadowolony. 7D odkładam na wszelkiego rodzaju sytuacje, gdzie crop 1,6x robi swoje.
A ja sie osmiele i powiem BZDURA
Pewnie beczne czasami sie pomyla w gorszych warunkach ale ja zawsze uzywam wszyskich punktow na slubach na wszystkich przeslonach i zdjecia jakos sa ostre. Pewnie w zlych warunkach bez swiatla naturalnego pewniej jest robic srodkowym ale nie przesadzajmy tu ze boczne so nieuzyteczne. Prawdopodobnie 70% moich slubniakow jest robiona stalkami na 1.8 bocznymi punktami!
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Miłego dniamoja www
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No takiej teorii to ja bym sam nie wymyślił ;-)
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
ja uzuwam w 99% srodkowego punktu i naprawde prawie nigdy mnie nie zawiadl, jesli fotka byla nie trafiona to raczej z mojej winy np zbyt dlugi czas itp
ale powiem wam ze chyba trzeba dobrze go wyczuc, ja nie mam z nim zadnych problemow natomiast zona jak wezmie to jest juz znacznie wiecej nietrafionych fotek, to samo brat, masakra
no ale ja naprawde bardzo czasu z nim spedzilem zanim zaczely fotki wychodzic - wczesniej uzywalem 40d i 350d
Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |