Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Dziekuje wszyskim za ich spostrzezenia i doswiadczenia z tym szklem. Mam jednak obawe bo tak ja pisalem szklo testuje w miare dobrze naswietlonym pokoju przy swietle dziennym. Jesli szklo nie radzi sobie z trafieniem w martwe przedmioty w takich warunkach co bedzie na slubie w dynamicznych warunkach przy swiele z zarowek.
    Zauwazylem wczoraj cykajac kilka fotek testowych malucha w wannie(stalem jakies 2,5 3m od wanny) ze ostrosc najczesciej byla ustawiana albo na przod wanny albo na tyl. Tu znow nasowa sie mysl czy rzeczywiscie obszar ktory jest brany pod uwage przez aparat przy ustawianiu AF jest tak wielki ze lapie sobie co mu pasuje?
    Czuje sie troche jak bym mial AF ustawiony na auto a aparat sam sobie wybieral plan gdzie ma wyostrzyc.
    takze jednym slowem odradzasz to szkielko ??
    bo w przyszlosci tez bede chcial kupic cos szerokiego i wlasnie bedzie dylemat 24L czy 35L :/
    5D, 5DmkII, 16 f/2.8(fisheye) , 50 f/1.4 , 85 f/1.8 , 17-40 f/4L , 24-105 f/4L , 135 f/2 , 70-200 f/2.8 ISmkII, 400 f/5.6L , LENSBABY COMPOSER , 2xEX580II

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez cycu007 Zobacz posta
    takze jednym slowem odradzasz to szkielko ??
    bo w przyszlosci tez bede chcial kupic cos szerokiego i wlasnie bedzie dylemat 24L czy 35L :/
    Dzis pracuje z domu wiec stwierdzilem ze dam jeszcze szkielku szanse. Zaczolem strzelac fotki na 1.4-1.8 mojej coreczce. Centralny punkt na twarz i okolo 50 fotek z roznej odleglosci w roznym srodowisku(na luzku, na srodku pokoju itp).
    Puki co jest ok. Nie wiem dlaczego ale wychodzi znacznie lepiej niz jak probowalem na obiektach martwych. Zauwazylem jeden bardzo wazny wyznacznik trafialnosci. Jesli postawic corke na srodku pokoju wtedy jest calkiem fajnie. Trafia nawet w ruchu. Jesli jednak corka polozyla sie na luzku to juz np szkielko ostrzylo bardzo czesto na wzorzysta poduszka obok corki pomimo tego ze celowalem w twarz. Kiedy corka wyciagnela reke pod kontem 45 w strone aparatu trzymajac kartke znow pomimo ze centalny byl na jej twarzy to szklo ostrzylo na karte ktora byla gdzie na granicy tego okregu w matowce! Wyglada na to ze z tym szklem AF aparatu szuka AF na olbrzymiej powierzchni a nie w punkcie.
    Nie wiem jak to mozliwe ale tak to wlasnie wychodzi. Naprawde tego nie rozumiem bo myslalem ze szklo bedzie ostrzyc dokladnie w obrany punkt af niezaleznie od kata widzenia.
    Czy moze ktos ma podobne spostrzezenia?
    Puki co daje szkielku szanse. W ten weekend mam mala sesyjke w plenerze a w przyszly weekend ktortki slubik. Jak przejdzie pozytywnie to zostaje w mojej stajni. Jak nie to odsylam i zostawiam 24-70 w ktorym AF jest wzorowy.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów