Cytat Zamieszczone przez s1nn3r
Masz dwie puchy a mimo wszystko nie nadążasz ? Czy to na pewno wina sprzętu a nie fotografującego ? Mam 24-70L i ja bym wlasnie chcial isc w strone twoich obiektywow 24+50 lub 35+85. W czym problem ?
Pocwaniakujesz jak będziesz robić stałkami na dwie puchy :grin: a póki co uwierz mi, że są sytuacje, że brakuje zooma. To chodzi głównie o sytuacja gdy nagle akcja szybko się zmienia i okazuje się, że 35 które mam zapięte jest za wąskie... tak racja, mogłem mieć 24L zapięte i by stykło, ale z drugiej strony to już zupełnie różna perspektywa... podobnie z 85, czasami jest za wąsko i tracisz super ujęcie, a nawet jeśli zrobisz ten krok w tył to już ktoś kogo chciałeś sfotografować Cię zauważył i już nie jest naturalny. Itp, itd. Dlatego często brakuje zooma.

Cytat Zamieszczone przez tito86 Zobacz posta
najlepsze jest to, że liquidsound wg stopki już miał 24-70L, możesz napisać jakie masz wrażenia z użytkowania 24-70L kontra Tamron 28-75 i czy zoom o takim zakresie jest lepiej zastąpić zestawem 28/1.8 + 85/1.8?(mam 50/1.8).
Miałem i trochę za nim tęsknie :P

Nie napiszę nic więcej bo tamrona miałem z 350D a 24-70L z 5D, więc ciężko mi nawet porównywać sample. O sprawach budowy i solidności szkła przeczytasz wszędzie. 24-70L to kawał solidnego szkła.