Zamieszczone przez
Arni
Robiłem raz kuzynce zdjęcia na całym weselu, z kościołem włącznie, zestawem 60D + 24-105/4. Nie muszę chyba dodawać, że robiłem to Jej w prezencie, a jako, że zostałem zaskoczony taką propozycją w dniu ślubu, nie byłem w stanie lepiej się przygotować. Nie miałem więc wówczas jeszcze żadnego innego sprzętu i nie miałem też doświadczenia z tym, gdyż było to m/w dwa miesiące po jego zakupie. Plener wyszedł bosko, najwięcej problemów było oczywiście w kościele i na sali, w czasie zabawy. Jednak przy ISO 1600 i załączonej stabilizacji aparat radził sobie zaskakująco dobrze. Z wykonanych ok. 800 ujęć obrobiłem w DPP i wyselekcjonowałem ok. 200 i przesłałem to kuzynce na płytce (2-gi koniec PL). Okazało się, że spodobała Jej się większość moich i tylko kilka "fachowca", który biegał z D300 i pstrykał co chwilę ludziom po oczach, a wziął za to 1200 Pln.
Teraz, po dłuższym użytkowaniu, jestem już przekonany, że jest to bardzo dobry tandem. Warto go oczywiście z czasem rozbudować według potrzeb własnych. Można oczywiście kupić zabawki dużo lepsze, ale koszty są wówczas również dużo większe.