Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Znów powracam z dylematem. Udało się trochę sprzedać. Uzbierałem dość konkretną sumkę. Teraz potrzebuje drobnych sugestii. Mam takie dylematy czy początkującemu są potrzebne "elki" czy będę w stanie wykorzystać potencjał tych szkieł. Następująco brzmi pytanie.
    W torbie teraz 7D 17-40L 50 1.8 70-200 4L 430 i 580 EX. Do sedna. W końcu chce się zabrać za skompletowanie czegoś jasnego do wcześniej wymienionego zestawu i może zakupu pełnej klatki, oświetlenie pomińmy bo póki co zdaje się mi starczyć. 7D kupiłem we wrześniu 70-200 w sierpniu i szkoda mi trochę sprzedawać. 70-200 używam na prawdę sporadycznie nawet na plenerach, jednak nie jestem fanem takich ogniskowych. Przeważnie używam 17-40 i 50. Stąd teraz mnie nęka zoom jaśniejszy 2.8 to mało dalej w wielu wypadkach. Czyli wiem że coś z stałek będę szukał. Do wyboru 28 1.8, 24L, 35 1.4 Sigmy, 35L. Tak się waham czy warto bardzo początkującemu amatorowi zainwestować kasę w jakąś "elke"?(pytam was bo pewnie sami przez to przechodziliście przez pytanie "czy warto").Teraz zakres ogniskowych który używam na 7D to przeważnie granice 20-28 maks. Wybór prosty niby 24L. Drugie waham się przy zakupie drugiego nowego body 5DII vs 6D. W przyszłości jak zdecyduje się na pełną klatkę to jednak to 24 się znacznie poszerzy i tu dylemat. Czy 35 nie jest dość ciasne na 7D? Niby sprawdzałem sobie tak łopatologicznie robiąc zdjęcia tak i tak z tego samego miejsca ale to troszkę nie to samo. Chciałbym usłyszeć jakąś sugestię w tym kierunku może ktoś podpowie coś ciekawego. Wiem że takie problemy przyziemne i bardzo snobistyczne. Ma gość hajs i nie wie co chce z nim zrobić(nie łatwo zdobyty ale nie jest to tak przez niektórych tutaj lubiana "dotacja"). Im więcej czytam na forum tym mniej już zdecydowany jestem. Z góry dziękuje za jakieś sugestie(ew. chyba że ktoś ma inne pomysły na rozplanowanie gotówki rzędu 13-14 tys zł to również poczytam sugestie na dzień dzisiejszy jakie są).
    Ostatnio edytowane przez Pumba_ ; 28-02-2013 o 22:40
    Wciąż się uczę!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów