Pokaż wyniki od 1 331 do 1 340 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez waka Zobacz posta
    moim podstawowym szkłem ślubnym niedługo będzie canon 24-70 f2.8. nim pewnie będzie około 80% zdjęć, szczególnie w kościele. zastanawiam sie nad drugim zoomem. wcześniej byłem zdecydowany na canona 70-200 f2.8 ale teraz zastanawiam się nad canonem 70-200 f4 is. wszystkie testy pokazują, że jest naprawdę świetny optycznie. moje pytania są następujące:
    1. czy bardzo będzie mi brakowało światła? (mam 6d więc bardzo wysokie używalne iso)
    2. czy głębia ostrości będzie się bardzo różnić w tych dwóch szkłach?
    3. który z tych obiektywów ma ładniejszy bokeh?
    4. który z tych obiektywów byście wybrali i dlaczego?
    Nie wyobrażam sobie mieć samych tak "ciemnych" szkieł . Po za tym na f2.8 głębia zbyt duża i sporo pomysłów po prostu skreślonych przez SZKŁO.
    Jak masz jednego spacer-zooma 24-70 f2.8 to myślę, że on CI się przyda po wyjściu z kościoła, nawet w deszczu jest jaśniej niż w jakimkolwiek super jasnym kościele.
    Więc myślę, że przydałoby CI się jakieś super jasne szkło do zadań specjalnych, albo w razie czego jakby jakaś żarówa wysiadła w kościele .
    Czyli coś pod f1.4 - f1.8. Czyli zamiast 70-200mm f2.8 moim zdaniem lepszy wybór będzie 85mm f1.8 + jakaś sigma 20mm f1.8 -> i jeszcze CI zostanie na 35mm f2.0 .

Chyba że uważasz , że 24 Ci styka na wide i potrzebujesz tylko coś dłużego no to 135 L 2.0

Ja też się przymierzam do zakupu i postanowiłem, że biorę: 6D+
    1. canon 20mm f2.8 -> może jakaś alternatywa? Odradzają mi sigmę 20mm f1.8, 28mm dla mnie za wąsko.
    2. canon 35mm f2.0 -> jak coś dorobię to wymienię na 35mm f1.4L , bo to będzie moja podstawa w mieszkaniu
    2a. może canon 50mm f1.4
    3. canon 85mm f1.8

w przyszłości canon 135mm f2.0 L
    Ostatnio edytowane przez janulrich ; 12-02-2013 o 14:23

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów