Dobrze że moje dylematy jakie obiektywy dobrać na daną chwile - wyszły z doświadczenia użytkowania, a nie przymusowych pytań na takich forach ...Cieszę się bardzo że nigdy takich udziwnionych pytań nie musiałem zadawać ... Dało mi to wielką satysfakcje w samodzielnym nabywaniu doświadczenia i dopasowywania sprzętu pod moje indywidualne potrzeby, z czasem wyrobił się warsztat na przyzwoity poziom i z czasem zaczęły się pojawiać zlecenia, ale wciąż czerpie z tego przyjemność i nie zastanawiam się ciągle nad wymianą sprzętu.... a robię zdjęcia :-)
Szczerze współczuje ludziom, którzy zadają takie banalne pytania, których ominęła największa (najpotrzebniejsza) NAJPRZYJEMNIEJSZA zajawka w tej dziedzinie NAUKA I DOCIERANIE WŁASNYCH UMIEJĘTNOŚCI ... wpatrywanie się w rosnące doświadczenie - SUKCESY !
a teraz to tylko ... jaki mam kupić sprzęt, jak dużo wydać kasy żeby być dobrym fotografem ŻEBY ZARABIAĆ ... !
Ludzie opanujcie xxxxfotografia to nie tylko kupowanie najlepszego sprzętu i xxxxx tandetnych kotletów na ślubach wciskając brzydactwa ludziom wmawiając im że to piękne zdjęcia ... !!!
ach... coraz bardziej odechciewa się wracać na fora, coraz więcej takiego dziwnego zapatrywania się w sprzętFotografii już nie ma , przepadła, teraz są nowinki techniczne i bieg za ich posiadaniem. Nie jest już ważny warsztat ... Teraz jest ważne żeby było ISO 90000212121 i 2650- punktów AF
)) Dlatego szacun dla ludzi którzy wiedzą o czym piszę ... !
![]()