Strona 98 z 150 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

powiem tak jak chcesz zacząć z jednym body i obiektywem robić ślub za darmo i znajdziesz na to chętnych to rób tylko aparat/obiektyw może też się czasem zaciąć zepsuć, myślisz, że jak powiesz sorry nie wyszło bo aparat padł a że nie wzięłam pieniędzy to wszystko ok i młodzi będą zadowoleni?
    co do szkła to jakaś jasna porządna stałka 24 lub 35 mm jest tobie potrzebna aczkolwiek 1000 zł strasznie zawęża wybór
    jestem przekonany że człowiek z D450 i pasją jest czasem w stanie zrobić lepsze fotki niż pstrykacz z drogim sprzętem

Coś już napisał Awatar Femme Fatal

troglodyta - dlatego chciała bym być jako dodatkowy fotograf nie jako jedyna osoba odpowiedzialna za pamiątkę ze ślubu ... zresztą to nie istotne to już jakby moja sprawa jak będzie to wyglądać mi chodzi o to jaki obiektyw powinnam wybrać na początek ...

Kuba - przykładowo takie zdjęcie Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://buczel.pl/wp-content/uploads/2012/07/kinia-rafal-zdjecia-slubne-029.jpg
    Canon 70D + Canon 50mm 1.8

Coś już napisał Awatar kawalek
    Miasto
    Warszawa

Kup 50/1.8 dla dodatkowego fotografa będzie idealna (choć 450D może sobie nie poradzić z szumami bo czasem trzeba używać ISO ponad 1600). Błyskanie lampą jako drugi fotograf jest bez sensu i może przeszkadzać.
    5D x2 | 28+50+85

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Femme Fatal Zobacz posta
    W sumie teraz też nie wiem co robić ... Kupić lampę ? Obiektyw ? czy odkładać dalej bo z 1000zł to i tak nic nie zdziałam ...
    Nie wiem no.. ja tam pierwszy slub 5 lat temu robilem z 30D + kit + EF50/1.8 + ex430 i jakos od biedy powiedzmy ze ocenilbym te zdjecia na 2/10 :]
    ale dzisiaj, z perspektywy czasu radze Ci dolozyc drugiego tysiaka i miec jakies w miare narzedzie pracy (np. sigma 30/1.4), niz ubolewac nad tym, co bedzie zbyt ciasne z EF50/1.8, albo plaske, nijakie z KIT'a lub wyprane z jakiegokolwiek klimatu badz atmosfery, kiedy kadr naswietlony bedzie glownie fleszem ;]
    nie pomoga dobre checi, z gow..a bata nie ukreci.
    fotografia to drogi sport, cholernie drogi.
    im wiecej w niego zainwestujesz - tym wiecej dostaniesz.
    a ty chcesz zainwestowac praktycznie znikoma kwote, powiedzialbym wrecz ze ponizej rozsadnego minimum.
    spodziewaj sie miernych efektow z takiej inwestycji - od razu mowie ;]
    (juz pomijam, ze nikt tu nie wspomnial ze LR/PS to takie samo narzedzie jak obiektyw, czy lampa blyskowa - no ale to tak btw.)
    dozbieraj 2000 pln i wtedy jest o czym rozmawiac :>
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    OX, UK

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ale dzisiaj, z perspektywy czasu radze Ci dolozyc drugiego tysiaka i miec jakies w miare narzedzie pracy (np. sigma 30/1.4),
    Znalazlem wlasnie informacje, ze Sigma ma tez 28mm f/1.8, ktory przy okazji dziala na FF.

Czy macie moze jakies doswiadczenia z tym obiektywem? Ktory warto kupic do cropa (60D)? Perspektywa przejscia na FF jest conajmniej nienatychmiastowa ;-)
    Stronka slubna (dopiero zaczynam)

Bywalec

Jeśli chesz robić takie zdjęcia jak te podane w linku, a nie wiesz jak je zrobić to najlepiej i najszybciej jak zapiszesz się na jakieś warsztaty fotograficzne. Panowie ci wszystko opowiedzą i wytłumaczą. Oczywiście nie za darmo
    Pozdrawiam
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Famme_Fatal zamiast robić sama za free to zaczep się jako drugi fotograf nie bedzie to pewni łatwe ale można spróbować, lepiej uczyć się tak niż spaprać komuś ten dzień(a przy nauce jest to niestety możliwe), jak juz poczujesz że wiesz co i jak powinno się robić wtedy zacznij robić sama a z czasem zacznij za to brać pieniądze bo w końcu do tego wszyscy dążymy. Początki nie są łatwe i każdy to wiem ale niestety czytając co masz to jest tego za mało, przynajmniej żeby zrobić cały repo na akceptowalnym poziomie. Nawet jak sprzedaż kita i lampe to bedzie brakowało wiec zacznij juz zbierać jak chcesz w to wejść. Musisz mieć lampe przynajmniej 430EX to jest minimum, bo na jasne stałki pewnie musisz dozbierać troche, do tego tamrona 17-50 2,8 i C 85 1,8 to powinno ci wystarczyć na początek. Jak dozbierasz sprzedaj tamrona i kup coś między 24-35 i 50, będziesz miałą już 85 i wtedy możesz już kombinować dalej

Coś już napisał Awatar MrSpike
    Miasto
    Wwa

no i po co sie czepiacie? chce ktos robic za darmo - niech robi. chyba klient wie co robi biorac foto za darmo? sadzicie, ze jak nie wezmie gratisa to przyjdzie do was i wyda xxxx pln? otoz nie. zdjecia bedzie pstrykac "wujek zenek" albo jakis "kolega z lustrzanka". jesli wiec dziewczyna bedzie miala klientow na darmowe pstrykanie to na 99% obie strony beda mialy korzysci z takiej transakcji.

nie musicie sie obawiac jej "psucia rynku". dziewczyna jest dla fachury z ff i 85mm takim samym zagrozeniem, jak ten sam fachura np. dla Kaliny Ciesielskiej... rynek jest duzy i kazdy znajdzie swoja nisze.

Coś już napisał Awatar Femme Fatal

MrSpike - o... dzięki Ci :P

hymm ... czyli odpowiedź jest prosta ... kredyt i coś lepszego hehe :-p też da się zrobić ale dopiero za jakieś 3 miesiące

czy do 2tysięcy wybiorę już coś godnego ? może powinnam puszkę sprzedać i w lepszą zainwestować ? czy ta co mam wystarczy i lepiej szkła kupować ?
    Canon 70D + Canon 50mm 1.8

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez MrSpike Zobacz posta
    rynek jest duzy
    i z roku na rok coraz bardziej nasycony :/
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 98 z 150 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku