Strona 92 z 150 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Zgadza się. Masa wyrzeczeń, nauki, czytania, oglądania popdatrywania. Do dziś tak jest ale nabrałem doświadczenia, wiedzy opanowałem warsztat, nie chodząc na żadne warsztaty, studia itp. Samodzielna, ciężka praca więc jak teraz czyta się takie posty to cholera mnie bierze.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Bywalec Awatar yarson
    Miasto
    Warszawa

Ale jak już ktoś na forum napisał, później można kupić sprzęt z małym przebiegeim na wtórnym wynku

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    ... to po co my tutaj tyle o tym gadamy jak tu nagle takie pytanie kosmiczne pada....
    Dla przyjemności ?

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    a może właśnie te 15min wystarczy zeby przeczytać w internecie "Podstawy fotografii reportażowej" i huzia na wesele.
    Myślę że wielu którzy robią kotleta nie przeczytało żadnych poradników .

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    Niestety, u nas liczy się cena nie jakość.
    Taki jest u nas rynek usług - póki co. Trzeba się dostosować albo znaleźć niszę albo zająć czymś dochodowym .

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Zgadza się. Masa wyrzeczeń, nauki, czytania, oglądania popdatrywania. Do dziś tak jest ale nabrałem doświadczenia, wiedzy opanowałem warsztat, nie chodząc na żadne warsztaty, studia itp. Samodzielna, ciężka praca więc jak teraz czyta się takie posty to cholera mnie bierze.
    Cóż problem polega też i na tym że masa młodych ludzi zajmuje się fotografią. Przez moją firmę przewija się wielu młodych chłopaków i praktycznie każdy z nich się tym mniej lub więcej interesuje. Większość ma lustrzanki, kilku robi zdjęcia na przeróżne zlecenia.

Łatwość zdobycia informacji, względnie nieduże inwestycje na początku, niezbyt duże żeby zostać "pro". Dosyć atrakcyjna praca, łatwość uzyskania akceptowalnego efektu i niezbyt wysokie wymagania zleceniodawców i heja . To są czynniki które zawsze będą przyciągać dużo osób do tego miodu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Cytat Zamieszczone przez robhary Zobacz posta
    Wątek: Sprzęt do ślubów ...
    Wiem że zostane poproszony o przeczytanie całego wątku dot.sprzętu do slubu ale ..... brakuje tego najważniejszego "czasu".

Tak więc proszę o pomoc w skompletowaniu osprzętu do EOS 5D Mark II
    Fotografia w 90 % to reportaż ślubny
    - zdjęcia w domu pana młodego i pani młodej ---- jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    - kościół -------------------------------jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    - sala weselna -------------------------jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    - zdjęcia w plenerze --------------------------- jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    doatkowo akcesoria potrzebene do w/w zdjęć : lampa błyskowa , statyw do aparatu , osprzęt oświetleniowy , wszelkiego rodzaju filtry itp. .....

Proszę o podanie już sprawdzonych np. obiektywów Canona lub ich zamienników ( dobra jakość samogo sprzętu i końcowego rezultatu )

Z poważaniem Robert
    Korzystając z okazji podepnę się pod pytanie kolegi bo nie jest kompletne. Mam aparat 5mkII i lampę 580exII proszę mi doradzić bo niedawno odkryłem że głowice lampy można ustawić w różne strony. Proszę mi napisać 1. przygotowania 2. Ceremonia ślubna 3. Wesele 4. plener. Jak mam ustawić głowicę lampy w każdym przypadku Na wprost, na 40 st. do góry, w lewo, w prawo, do tyłu, i inne?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Dopiero zaczyna

hehe podpinając się pod to pytanie mocno ryzykujesz :P
    jeśli chodzi o lampę błyskową to odsyłam do książki "Lampa błyskowa w fotografii ślubnej. Profesjonalne techniki w praktyce" autor Neil van Niekerk

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    I to jest zdrowe podejscie. I pewnie jak zaczynales to czytales, ogladales filmu, praktykowales itp bo wiedziales ze kazda wydana zlowtowka idzie z twojej kieszeni. Kasa z panstwa uczy jedynie kompletnego braku poczucia obowiazku do tego zeby wlozyc w to jakies starania. Bo jak nie pojdzie to przeciez sprzet sprzedam i jeszcze na tym zarobie...
    Kasa od Państwa czy UE robi jeszcze jedną szkodę.
    Ludzie, którzy dostają pieniądze na start za friko, dewastują rynek. Obniżają ceny, bo koszty przejęły instytucje dotujące.
    Potem jak piszesz, zamykają "biznes". sprzedają sprzęt i są "do przodu". Zdewastowany rynek zostaje.
    Nikt nie jest w stanie zrozumieć dlaczego ty chcesz 1000zł za coś co można dostać za 200. W większości przypadków klienci jakości usługi i tak nie są w stanie odróżnić.
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Korzystając z okazji podepnę się pod pytanie kolegi bo nie jest kompletne. Mam aparat 5mkII i lampę 580exII proszę mi doradzić bo niedawno odkryłem że głowice lampy można ustawić w różne strony. Proszę mi napisać 1. przygotowania 2. Ceremonia ślubna 3. Wesele 4. plener. Jak mam ustawić głowicę lampy w każdym przypadku Na wprost, na 40 st. do góry, w lewo, w prawo, do tyłu, i inne?
    Palnik na wprost caly czas. Pikne zdjecia wyjda!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Palnik na wprost caly czas. Pikne zdjecia wyjda!
    dla lepszej kontroli najlepiej na M

a tak na poważnie to moze lepiej nie mieszajmy bo kogoś w błąd niepotrzebnie wprowadzimy :P

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez jezyor Zobacz posta
    Kasa od Państwa czy UE robi jeszcze jedną szkodę.
    Ludzie, którzy dostają pieniądze na start za friko, dewastują rynek. Obniżają ceny, bo koszty przejęły instytucje dotujące.
    Potem jak piszesz, zamykają "biznes". sprzedają sprzęt i są "do przodu". Zdewastowany rynek zostaje.
    Nikt nie jest w stanie zrozumieć dlaczego ty chcesz 1000zł za coś co można dostać za 200. W większości przypadków klienci jakości usługi i tak nie są w stanie odróżnić.
    Ludzie sami sobie robia kuku. Pare miesiecy temu mialem babke ktora miala slub na Barbados i chciala zebym poprawil jej zdjecia bo jakies takie porozmazywane i niewyrazne wyszly. Dostarczyla mi fotki z iphona 3gs

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez kawalek Zobacz posta
    Dokładnie to największy błąd UP. dają pieniądze a nie mówią jak je "rozsądnie" wykorzystać.
    Szkoda, że nie dają dla osób już pracujących.

--- Kolejny post ---

Dostarczyla mi fotki z iphona 3gs
    Komentarz chyba zbędny :grin:

Strona 92 z 150 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów