5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Mad Mac ... zacytowałeś kolegę ... napisał : "jak dla mnie ".
Jeden lubi śledzie, a inny cytrynę.
Jestem tego zdania, że dopóki nie widzi się zdjęcia , nie
należy go oceniaćPodobno jedno zdjęcie zastępuje
1000 słów. Kolega użył ich znacznie mniej .Wiem, że tu są
tacy fachowcy, że widzą je oczami wyobrażni .... ja do
takich nie należę.
--- Kolejny post ---
[QUOTE=BeatX;1099149]
A tam od razu trollDociekliwy jestem i głodny wiedzy.
laki luk, sluchaj.. chyba nie istnieje na tej planecie kosciol, ktory bylby na tyle jasny, ze ekspozycja f7.1 i czas 1/60 dalyby jasny drugi plan.
juz pomijam fakt, ze takie przyslony to sie uzywa w fotografii krajobrazowej, badz w architekturze gdzie chcemy miec idealnie ostry caly kadr.
w repo f/5.6 to juz jest az zanadto ostro i nie widze zadnego sensu, zeby jeszcze bardziej domykac przyslone (zwlaszcza, ze w kosciele ZAWSZE jest za malo swiatla)
ten typ z D700 o ktorym mowa to zwykly partacz.
zdjecia z reportazu slubnego w kosciele z takimi nastawami aparatu wygladaja prawdopodobnie obrzydliwie tragicznie, i dalsza dyskusja na ten temat jest na poziomie "gowno nie smierdzi, tylko specyficznie pachnie".
stop trolling :>
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 06-08-2012 o 19:23
Dyskusja moim zdaniem bez sensu, niech każdy używa takich parametrów jak mu wygodnie, resztę zweryfikuje rynek. Znam dobrego fotografa, który obecnie fotografuje 5d mk1 i rzeczonym 24-70 2.8, ja mam 5d mark2 24LII, 50 1.4 i jeszcze parę innych używam, a gdybym potrzebował fotografa, patrząc na zdjęcia wybrałbym jego.
Magia zdjęć
Ale z którym z tym od krajobrazu czy tym od repo. Jeśli może podać kilka słów wyjaśnienia.nie zgadzam się z tym twierdzeniem!
Ostatnio edytowane przez manfred1 ; 06-08-2012 o 22:09
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
To sie narobilo, a ja chcialem tylko krotkiej odpowiedzi
Zdjec niestety nie zobaczycie, bo nie sa mojego autorsywa (cale szczescie) i ni ja na nich jestem wiec nie mam prawa ich zamoeszczac ale tak jak wam posalem wczesniej drugi plan praktycznie nie istnieje, tzn. istnieje czarna plama.
Ale koniec juz dywagacji na ten tema. Jak pisaliscie kazda stwora znajdzie swego amataro i ti jest tak samo.
Dzieki jeszcze raz za odpowiedzi.
Osobiscie nie mam zamiaru brac przykladu z tego Pana.
Wysłano z GT-P1000 z użyciem Tapatalk