Albo zrobić coś w rodzaju algorytmugdzie wystarczyło by podać swoje preferencje, budżet, posiadany sprzęt a program podałby nam optymalny zakup. Chociaż i tak dalej by się to ciągnęło "a może tak, a może tak"
![]()
Albo zrobić coś w rodzaju algorytmugdzie wystarczyło by podać swoje preferencje, budżet, posiadany sprzęt a program podałby nam optymalny zakup. Chociaż i tak dalej by się to ciągnęło "a może tak, a może tak"
![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Decyzja podjęta! Zamówiłem 16-35L![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
To ja miałem widocznie jakąś słabszą sztukę tę 16-35L II. Wiadomo, że spore zniekształcenia na 16 ale też rogi nieostre, trzeba było przymknąć, o 35 nawet nie wspomnę...
Ludzie listy noszą...
Jestes tak prawie pewien ze masz 6 tylko opcji. MATKO RATUJ!!!
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając
[QUOTE=liquidsound;1085143]Jeszcze się waham nad wymianą 85 1.8 na 85Lrobię się snobem, a bez tego szkła nie da rady :P
zakupiłem tydzień temu 85 1.8 , licząc że nie ma kasy na pełen zestaw w elkach ratuję się tym czym mogę, mam 24L 50 1.4 zadowolony, 85 1.8 liczyłem że będzie lepiej, 135 to szkło wymiata bez dwóch zdań ale mało da się użyć na sali bo zazwyczaj są ciasne ( ale używam ) brakuję mi 35L i gdybym miał możliwość kasę na wymianę 85 na L zrobiłbym to chodzbym miał po to szkło jechać do afryki;-)
kup kup:grin:
- - - Updated - - -
zapraszam na pomacanie i postrzelanie ze 135 L i przy okazji dobrą kawę (serioooo)![]()