Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A inne obiektywy spoko? To jakiś dziwny błąd w komunikacji obiektywu z korpusem w takim razie.
    Wlasnie sprawdzilem ponownie 5dmkII z 35L i na 1.4 wszystko w cel. O co chodzi?

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Bo im mniejsze piksele, tym trudniej bardzo jasnym obiektywom :-) Plus to, co pisałem wcześniej u specyficznych uwarunkowaniach, z jakimi musi sobie poradzić układ AF. Sam czekam teraz na 24L II. Mam dostać kilka sztuk do wyboru ze względu na podobne występujące problemy. Dam znać jak będzie u mnie. W odwodzie mam zawsze 24/2,8 IS USM, który nie powinien sprawiać takich kłopotów :-)
    Nie no wiesz co ja rozumiem ze obraz moze byc mniej ostry na 22mpixach na 1.4 ale to nie chodzi o ostrosc obrazu tylko o to gdzie aparat trafia. Generalnie puki ze starym 5d 24L smiga jak mazenie to je zostawiam. Jak bede zmienial puszke to kupie MKIII.

PS. Wlasnie ponownie podpiolem 24L pod stare 5d. Te same kadry co 5 minut wczesniej na 5dmkII wszystko w cel, igielka!
    Na prawie 50% fotek z 5dmkII ostrosc nie to ze jest przesunieta ale totalnie idzie w "las".
    Cos jest nie tak ale z czym? Moje 5dmkII dziala idealnie z cala maja szklarnia tylko nie z 24L?!
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 22-07-2012 o 16:43

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów