Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez kawalek Zobacz posta
    A pamiętasz który punkt jest akurat aktywny
    po zrobieniu zdjecia wystarczy wcisnąć joya i jesteś na centralnym a niestety nie mam przyjemności pracy na 2 body ale na jednym nie sprawia to problemu

Cytat Zamieszczone przez kawalek Zobacz posta
    o słabym ich działaniu nie wspomnę).
    no ale przekadrowywanie też nie jest bezbłędne szczególnie na przesłonach 1,6-2,2 bo zwyczajnie zanim przekadrujesz to obiekt wychodzi poza GO (mówię tutaj o szybko poruszających się obiektach, w bardziej statycznych momentach to wiadomo ze jedzie sie tylko na centralnym

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Jak kto woli...
    Mam kolegę który tak jak ja pracuje 1Dynką ale kiedy ja mam oprogramowane różne bajery (inne punkty AF dla różnych położeń aparatu, zapisywanie ulubionego punktu AF itp.) on zawsze pracuje na centralnym i tak się ogarnia, że aż miło popatrzeć

Ja osobiście zawsze zmieniam punkty ostrości i dodatkowo korzystam ze wspomagania punktów sąsiadujących. Przy szybko poruszających się obiektach sprawdza się świetnie
    1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Coś już napisał Awatar kawalek
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    no ale przekadrowywanie też nie jest bezbłędne szczególnie na przesłonach 1,6-2,2 bo zwyczajnie zanim przekadrujesz to obiekt wychodzi poza GO (mówię tutaj o szybko poruszających się obiektach, w bardziej statycznych momentach to wiadomo ze jedzie sie tylko na centralnym
    w dynamicznej scenie to i tak lepiej mieć przymknięty obiektyw do 2.8 żeby się GO nie rozjechało nawet jak strzelasz punktem ustawionym bo może nie zdążyć wcelować.
    5D x2 | 28+50+85

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów